Projekti 79 udruženja dobili finansijsku podršku Kantona Sarajevo

Projekti 79 udruženja dobili finansijsku podršku Kantona Sarajevo

Nakon okončanja procedure javnog poziva, 79 udruženja iz različitih oblasti sporta, kulture, nauke, jačanja porodice, brige za osobe sa invaliditetom i djece sa poteškoćama u razvoju, dobila su od Kantona Sarajevo finansijsku podršku za svoje projekte.

Na javni poziv prijavile su se 152 organizacije, a propisane uslove Javnim pozivom ispunilo je njih 79, ostatak prijavljenih imao je nepotpunu dokumentaciju i neblagovremenu prijavu.

Kabinet predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine KS za tu namjenu ove godine izdvojio je 196.300 KM, a na dodjeli ugovora predstavnicima udruženja prisustvovao je danas predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić.

Okerić je tom prilikom kazao da aktivno djelovanje pojedinaca i udruženja promovišući pozitivne vrijednosti u različitim oblastima našeg društva, doprinose i kvalitetom upotpunjuju društveni ambijent.

- Cilj nam je da se bavite kvalitetom implementacije projekata za koja ste dobili sredstva, a ne da je neophodno poznavati nekoga da bi ostvarili svoje pravo - poručio je pored ostalog Okerić, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

federalna.ba/Fena

Vlada Kantona Sarajevo
Vlada Kantona Sarajevo zagađenje TE Kakanj
0 12.01.2024 11:32
Zlatko Mijatović Irfan Čengić Općina Stari Grad Sarajevo Vlada Kantona Sarajevo
0 26.12.2023 19:38
stambeno zbrinjavanje Kanton Sarajevo Vlada Kantona Sarajevo
0 12.12.2023 21:21