Projekat 'Naša priča' pružio materijalnu i psihosocijalnu pomoć djeci i mladima oboljelim od raka
(Izvor: Fena/Udruženje PIPOL)

Projekat 'Naša priča' pružio materijalnu i psihosocijalnu pomoć djeci i mladima oboljelim od raka

Pod pokroviteljstvom kompanije "BH Telecom", od januara do aprila ove godine Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti "PIPOL" realiziralo je projekat "Naša priča" u okviru kojeg je pružena materijalna i psihosocijalna pomoć te podrška djeci i mladima oboljelim i izliječenenim od raka, i njihovim porodicama. U sklopu projekta "Naša priča" u društvenom Centru udruženja "PIPOL" kroz individualni i grupni rad korisnicima projekta je pružena neophodna psihosocijalna podrška.

Za djecu i mlade izliječene od raka organizirane su grupne radionice i društveni događaji, koji su imali za cilj da unaprijede proces socijalizacije i resocijalizacije djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka.

Značajan segment ovog projekta bila je i materijalna pomoć i podrška mališanima i mladima  oboljelim i izliječenim od raka, u okviru koje su podijeljeni prigodni pokon paketi za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka, te paketi sa osnovnim prehrambenim i higijenskim artiklima za njihove porodice.

Time je Udruženje "PIPOL" uz pomoć i podršku "BH Telecoma" nastavilo sa programima kontinuirane materijalne i psihosocijalne pomoći i podrške djeci oboljeloj i izliječenoj od raka i njihovim porodicama sa područja TK, koje uspješno implementira posljednjih petnaest godina.

Projekat "Naša priča" jedan je od dva miliona razloga za dobre priče koje je krajem 2022. godine podržao "BH Telecom" u sklopu korporativnog programa doniranja, saopćeno je iz Udruženja "PIPOL".

federalna.ba/Fena

Udruženje PIPOL
senzorna soba PIPOL PIPOL Tuzla Udruženje PIPOL
0 18.09.2023 20:50