Prodaja Chelseaja biće završena u ponedjeljak

Prodaja Chelseaja biće završena u ponedjeljak

Fudbalski klub Chelsea saopštio je danas da je postignut "konačan i definitivan" sporazum sa konzorcijum koji predvodi američki milijarder Todd Boehly i da će prodaja tog kluba biti završena u ponedjeljak.

"Fudbalski klub Chelsea može da potvrdi da je sinoć postignut konačan i definitivan sporazum o prodaji kluba Toddu Boehlyju i Clearlake Capitalu. Očekuje se da transakcija bude završena u ponedjeljak", navodi se u saopštenju Chelseaja.

Prodaju Chelseaja su ranije ove nedjelje odobrile britanska vlada i Premier liga, kao i vlada Portugala pošto sada već bivši vlasnik tog kluba Roman Abramovič ima i pasoš te države.

Konzorcijum koji predvodi Boehly kupiće Chelsea za 4,25 milijardi funti. Prihod od prodaje ide na zamrznuti račin koji kontroliše britanska vlada i biće uplaćen u humanitarne svrhe za pomoć Ukrajini.

Abramovič je morao da proda klub zbog navodnih veza sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u jeku vojne intervencije u Ukrajini. Abramovič je nekoliko dana pošto je počeo rat, 24. februara, oglasio klub na prodaju.

Britanska vlada uvela mu je sankcije 10. marta, ali je dala Chelseaju specijalnu dozvolu za rad, koja ističe 31. maja.

Abramovič će tako poslije 19 godina prestati da bude vlasnik londonskog kluba, koji je za to vrijeme osvojio 21 trofej, uključujući i pet titula Premier lige i dvije Lige šampiona.

federalna.ba/Beta

Chelsea prodaja
Chelsea Graham Potter
0 08.09.2022 18:09
Chelsea Graham Potter
0 08.09.2022 11:53
Thomas Tuchel Chelsea
0 07.09.2022 11:42
Dinamo Zagreb Borussia Dortmund Chelsea Liga prvaka fudbal
0 06.09.2022 20:49