Pripremljen Nacrt zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini funkcionera u ZDK
(Izvor: Press služba ZDK)

Pripremljen Nacrt zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini funkcionera u ZDK

Radna grupa koju je formiralo Ministarstvo za pravosuđe i upravu Zeničko-dobojskog kantona pripremila je prijedlog teksta Nacrta zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosioca javnih funkcija.

Tekst je dostavljen resornom ministarstvu radi daljnjeg postupanja odnosno upućivanja na mišljenje nadležnih organa, kao i Saveza općina i gradova ZDK-a, budući da će se zakon primjenjivati i na nivou gradova i općina.

- Ministarstvo za pravosuđe i upravu ovim izražava apsolutnu spremnost da u okviru svoje nadležnosti učestvuje i kreira sve zakonske i podzakonske pretpostavke kako bi se stekli uslovi da se borbi protiv korupcije, kao najvažnijem prioritetu ove vlade, daju potrebni pravni i drugi alati radi što efikasnijeg rada - rekao je ministar za pravosuđe i upravu Nebojša Nikolić.

Po riječima premijera ZDK Nezira Pivića, borba protiv korupcije jedan je od prioriteta Vlade ZDK-a te da bi se predloženi tekst Nacrta zakona po pribavljanju potrebnih mišljenja nadležnih organa trebao naći na dnevnom redu Vlade.

- To je prvi iz seta antikoruptivnih zakona koje namjeravamo donijeti. Ured za borbu protiv korupcije intenzivno radi na elektronskim registrima imenovanih i zaposlenih u kantonalnim organima. To govori da smo odlučni da se suprotstavimo svim oblicima korupcije i na taj način želimo da vratimo povjerenje građana u institucije - rekao je premijer Pivić, saopćeno je iz Press službe Vlade ZDK.

federalna.ba/Fena

Vlada ZDK imovina nosioca javnih funkcija
Vlada ZDK Vlada Zeničko - dobojskog kantona
0 11.06.2024 11:52
Vlada ZDK sjednica Memorijalni centar Potočari školarina
0 24.05.2024 11:42
Vlada ZDK registar kućna ložišta zaštita prirode
0 17.05.2024 10:28