Presuda počiniteljima prekršaja na utakmici Hrvatska - Latvija
(Izvor: REUTERS/Wolfgang Rattay)

Presuda počiniteljima prekršaja na utakmici Hrvatska - Latvija

Općinski sud u Rijeci obavijestio je Hrvatski nogometni savez (HNS) kako je donesena presuda protiv dvojice okrivljenika za prekršaj na utakmici Europskih kvalifikacija između Hrvatske i Latvije, javlja Anadolu.

Na utakmici Hrvatska - Latvija dvije su osobe u nekoliko navrata istaknule zakonom zabranjenu zastavu, zbog čega je UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), navodi se na stranici hns.family.

„Općinski sud u Rijeci izrekao je prvookrivljenom D. C. novčanu kaznu u iznosu od 1.300 eura, a drugookrivljenom D. S. kaznu zatvora u trajanju od 20 dana. Također, obojici je određena i zaštitna mjera zabrane prisustvovanja na svim sportskim natjecanjima u kojima sudjeluje hrvatska nogometna reprezentacija na području RH s obvezom javljanja u policijsku postaju u trajanju od dvije godine, kao i na odlaske u inozemstvo na utakmice hrvatske reprezentacije uz obvezu predavanja putne isprave i javljanja u policijsku postaju, također u trajanju od dvije godine“, priopćio je HNS.

Postupak prema trećoj uključenoj osobi traje, kao i kriminalističko istraživanje koje za cilj ima rasvijetliti sve okolnosti povezane s ovim događajem, navodi se.

Hrvatski nogometni savez zahvaljuje nadležnim tijelima na brzom i konkretnom postupku te pozdravlja kažnjavanje osoba koje su nanijele štetu ugledu hrvatske države isticanjem zabranjenih simbola.

„HNS ostaje odlučan u namjeri da poduzme sve daljnje pravne korake prema osobama koje su svojim namjernim i ciljanim protuzakonitim ponašanjem nanijele značajnu štetu hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji“, poručeno je u priopćenju.

U informativne svrhe, Hrvatski nogometni savez objavio je i fotografiju koja dokazuje protupravno ponašanje i isticanje ustaške zastave, zabranjene zakonom Republike Hrvatske, na kojoj se u gornjem lijevom kutu zastave nalazi zabranjeni, ustaški simbol.

federalna.ba/AA

Hrvatska Latvija UEFA