Predstavljeni detalji istrage o ubistvu policijskog službenika u Bijeljini

Ubijeni inspektor Nenad Marković obavljao je svoje redovne zadatke i poslove, nakon što se vratio sa uviđaja, uputio se u ugostiteljski objekat ispred kojeg je ubijen. Sve je to evidentirano u knjizi dežurstva kod dežurnog tužioca. Ove informacije su predočene u bijeljinskom Okružnom tužilaštvu, kao i novi detalji istrage o ubistvu policijskog službenika.

Istraga još nije okončana. Slučaj je kvalifikovan kao "teško ubistvo“. Vršenje uviđaja, pretresa, izuzimanja predmeta - ono je na čemu se od jučer radi da bi ubistvo policijskog inspektora u Bijeljini bilo rasvijetljeno.

"Ono što se do sad uradilo jeste da smo mi izvršili pretrese na tri lokacije na području Bijeljine, izvršen je pretres dva putnička motorna vopzila, od kojih je jedno ono kope se nalazilo ispred kluba ’Džil’, a koje su koristili osumnjičeni prilikom dolaska na lice mjesta gdje je krivično djelo izvršeno“, kazala je tužiteljica Sabina Huseinagić.

Drugo putničko motorno vozilo, prema njenim riječima, također pripada jednom od osumnjičenih lica i predmet je kriminalističke obrade. Izvršen je i pretres stanova na dvije lokacije u saradnji sa policijom Distrikta Brčko. Jutros je izvršena i obdukcija stradalog policijskog službenika.

„Tužilaštvo u kontinuitetu saslušava sve svjedoke i osobe koje imaju bilo kakva posredna ili neposredna saznanja u vezi sa onim što se dogodilo, radi utvrđivanja svih činjenica važnih za ovaj postupak, a u konačnici radi donošenja pravične sudske odluke“, istakla je Huseinagić

Iz Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljnini ističu da su izuzeti svi predmeti, ali i rađeni uviđaji na još tri lokacije u gradu. U toku dana, navode, bit će donesena odluka o zadržavanju lica koja su uhapšena.

federalna.ba

Bijeljina policijski inspektor inspektor ubistvo istraga
Nizama Hećimović ubistvo tetka Zijada Pamuković
0 21.11.2023 12:39
Meksiko ubistvo foto reporter
0 17.11.2023 10:10