Predstavljena knjiga 'Silva rerum', prof.dr.sc. Damira Zorića

Predstavljena knjiga 'Silva rerum', prof.dr.sc. Damira Zorića

"Silva rerum" naslov je knjige pročelnika Studija povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru dr. sc. Damira Zorića, izvanrednog profesora koja je predstavljena u Sveučilišnoj galeriji.

Predstavljači su bili fra Ante Marić, Milan Bešlić, Ivica Pandžić i voditelj Sveučilišne galerije Marin Ivanović.

Kako je istaknuto, riječ je o bilješkama o ishodištima pučkih tradicija, a po riječima autora za ovo djelo moglo si reći da je „svaštara“ koja govori o našem identitetu.

"Silva rerum je zapravo ono što danas nazivamo notebook", rekao je Zorić.

Predstavljanje je organizirano u sklopu 10. sveučilišnog likovnog simpozija koji se održava od 23. do 27. svibnja u Sveučilišnoj galeriji, koji je ove godine okupio više od četrdeset akademskih umjetnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore koji cijeli tjedan stvaraju nova umjetnička djela, priopćeno je iz mostarskoga sveučilišta.

Organizatori podsjećaju da će danas, na Sveučilišnom likovnom simpoziju, u Sveučilišnoj galeriji premijerno biti prikazan dokumentarni film "Vatroslav Kuliš: Vatra" u produkciji Sveučilišne televizije.

U petak u 18 sati bit će upriličeno predstavljanje knjige Josipa Zankija, a u 19 sati dvije knjige Josipa Škerlja. Za subotu u 13 sati u Sveučilišnoj galeriji predviđeno je otvaranje izložbe djela nastalih na Sveučilišnom likovnom simpoziju.

federalna.ba/Fena

prmocija knjige