Predsjednik Hrvatske: Bez dogovora Moskve i Vašingtona ide se u Treći svjetski rat
(Izvor: Arhiv)

Predsjednik Hrvatske: Bez dogovora Moskve i Vašingtona ide se u Treći svjetski rat

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas u Zagrebu da će slanje zapadnih tenkova produžiti rat u Ukrajini, ocijenivši da se bez dogovora Vašingtona i Moskve ide prema Trećem svjetskom ratu.

"Ako Vašington i Moskva negdje ne dogovore kraj rata, što je užasno teško i daleko, ne vidim da se to događa, ali se nadam da traju neki razgovori, o čemu niko neće pitati Zagreb, Berlin, Pariz i Brisel, onda ćemo lagano prema Trećem svjetskom ratu za koji neki misle da je već počeo, a ja sam sudržan od komentara", rekao je Milanović novinarima upitan o slanju zapadnih tenkova kao pomoć Ukrajini.

On je dodao da "nije stručan" da procijeni utjecaj slanja tenkova, dodavši da "svi tenkovi, i američki i ruski, gore na isti način i u njima sjede ljudi koji poginu ili pobjegnu".

Milanović je dodao da Hrvatska vojno ne treba da pomaže i da se o tome već ranije izjasnio.

Hrvatski predsjednik je kritikovao ministarku spoljnih poslova Njemačke Analenu Berbok koja je u Savjetu Evrope, među ostalim, rekla da se u Evropi vodi rat protiv Rusije.

"Možda je Njemačka u ratu s Rusijom. Sretno ovog puta, da završi bolje nego prije 70 godina, ali mi nismo u ratu ni s kim", naglasio je Milanović.

On je dodao da je Amerika u ratu s Rusijom.

"Mi smo samo obični pijuni", zaključio je hrvatski predsjednik.

federalna.ba/Beta

Zoran Milanović
Zoran Milanović Derventa
0 25.03.2023 15:22
Zoran Milanović Željka Cvijanović
0 16.03.2023 15:06
Zoran Milanović
0 22.02.2023 18:54
Elmedin Konaković Hrvatska Bosna i Hercegovina Gordan Grlić Radman Andrej Plenković Zoran Milanović
0 21.02.2023 19:50