Predloženo određivanje mjere pritvora za Admira Arnautovića zvanog Šmrk
(Izvor: AA/Arhiva)

Predloženo određivanje mjere pritvora za Admira Arnautovića zvanog Šmrk

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Tužilaštva BiH, u zakonskom roku uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog lišenog slobode u akciji MUP-a KS, po nalogu Tužilaštva BiH.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora predložen je za osumnjičenog Admira Arnautovića, zvanog Šmrk,  rođenog 1980. godine u Sarajevu, državljanina BiH.

Mjera pritvora predložena zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, kao i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, te počiniti novo krivično djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni je pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranjem novca te nasilničko ponašanje i nanošenje teških povreda.

U okviru istražnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da je osumnjiči, djelujući kao organizator međunarodne organizovane grupe, duže vrijeme vršio krivična djela organiziranog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga “kokain”, “spid” i “marihuana” sa područja zemalja EU, zapadnog Balkana,  kao i prekookeanskih zemalja, te nakon organizovanog i izvršenog krijumčarenja opojnu drogu skladištio i za veće ugovorene novčane iznose prodavao na ilegalnom narko-tržištu te na navedeni način sticao protivpravnu imovinsku korist u velikim iznosima.

U Sudu BiH održano je ročište na osnovu prijedloga na kojem je tužilac prezentovao pritvorske razloge u ovom predmetu; saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

federalna.ba/Fena

Admir Arnautović zvani Šmrk mjera pritvora
Admir Arnautović Admir Arnautović zvani Šmrk Fahrudin Gačanović Adnan Maglić MUP KS
0 24.09.2022 12:06
Sud BiH Admir Arnautović zvani Šmrk Fahrudin Gačanović pritvor
0 22.09.2022 19:43