Potpisan Okvirni sporazum za izvođenje građevinskih radova za pripadnike braniteljske populacije u KS
(Izvor: Fena/Služba za protokol i press KS)

Potpisan Okvirni sporazum za izvođenje građevinskih radova za pripadnike braniteljske populacije u KS

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović potpisao je danas s predstavnikom firme Senigor d.o.o. Sarajevo Sadatom Begićem Okvirni sporazum o izvođenju građevinskih radova i pružanju građevinskih usluga za pripadnike braniteljske populacije sa područja Kantona za 2023. godinu.

Riječ je o 17 korisnika koji su ostvarili ovo pravo u skladu sa Javnim pozivom, te propisanim zakonskim uslovima.

Kako je naglasio ministar Osmanović, potpisivanjem današnjeg sporazuma nastavlja se stambeno zbrinjavanje pripadnika braniteljske populacije.

- Zadovoljstvo mi je što i u 2023. godini možemo da konkretnim radovima pomognemo rješavanje stambene problematike pripadnika braniteljske populacije, odajući im i na ovaj način priznanje za sve što su učinili za domovinu. Ministarstvo za boračka pitanja kontinuirano i dalje radi na poboljšanju uslova života naših pripadnika, te će i u narednom periodu biti realizovani projekti s tim ciljem - kazao je ministar Osmanović.

Iz Budžeta Kantona Sarajevo za realizaciju ovog Okvirnog sporazuma izdvojeno je 233.657,19 KM, dok je krajnji rok za izvršenje radova 31. decembar 2023. godine, saoćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

federalna.ba/Fena

Omer Osmanović branitelji stanovi