“Porodični magazin” u svijetu prijateljstva Udruženja žena “Brekovica” Bihać

Urednica i voditeljica emisije Aida Hadžiabdić

"Žena zna, žene uvijek znaju, makar ništa ne bilo rečeno, i prije će pomisliti da jeste nego da nije..." – zapisao je svoju misao o ženi Meša Selimović.

I “Porodični magazin” Radija FBiH ispisuje svoju misao o snazi bosanskohercegovačke žene koja uz svoju porodicu čuva i kulturnu baštinu i običaje svoje zemlje od zaborava, što danas čini Udruženje žena “Brekovica“ u Bihaću uz edukaciju žena i mladih koje prisustvuju i stiču nova znanja na brojnim radionicama i seminarima, pružajući nesebičnu pomoć starim, iznemoglim, te bolesnim osobama i osobama sa invaliditetom, ne zanemarujući ni humanitarne aktivnosti kojima žele unaprijediti kvalitet života i životnih uvjeta u sredini u kojoj djeluju.

“Djelujemo na očuvanju svoje kulture i običaja, stoga smo i pokrenuli radionicu gdje smo izrađivali ručne radove, a u sklopu Udruženja pokrenuli smo i folklornu sekciju koja broji oko pedeset članova u koju su uključeni mlađi i stariji članovi, i to u starosnoj dobi od šest do šezdeset pet godina…” – navode predsjednica Udruženja žena “Brekovica” Bihać Nevzeta Bajrić i članica Senada Majstor.

 “Porodični magazin”, utorkom od 10 do 11, repriza od 18 do 19 sati.

“Nazvati ženu slabijim spolom je kleveta; to je nepravda muškarca prema ženi. Ako se pod snagom misli sila, onda zaista, žena je manje nasilna nego muškarac. Ako se pod snagom misli moralna snaga, onda je žene nemjerljivo superiornija. Zar nema bolju intuiciju, zar se ne žrtvuje više, zar nije izdržljivija, zar nema vecu hrabrost? Bez nje, muškarac ne bi mogao biti. Ako je nenasilje zakon našeg bica, buducnost je sa ženom.”

Mahatma Gandhi