Porast broja oboljelih među mlađom populacijom u Bijeljini

Porast broja oboljelih među mlađom populacijom u Bijeljini

769 građana Bijeljine trenutno je pozitivno na virus korona, od kojih je 95, sa uglavnom teškim kliničkim slikama, zbrinuto u kovid-bolnici.

U protekla 24 časa troje pacijenata je preminulo od posljedica zaraze virusom kovid-19, saopšteno je na današnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

Ono što zabrinjava, tvrde zdravstveni radnici, jeste činjenica da je i dalje u značajnom porastu broj mlađih pacijenata, te pacijenata s teškom kliničkom slikom, ali i povećane smrtnosti. 

U proteklih sedam dana, prilikom kontrole poštovanja propisanih epidemioloških mjera od strane lica i privrednih subjekata, koje su sprovodili republički i gradski inspekcijski organi, Komunalna policija i Policijska uprava Bijeljina, izrečene su kazne privrednim subjektima u iznosu od 28.000 konvertibilnih maraka.

Ekipe Republičke uprave Civilne zaštite dezinfikovale su školske objekte tokom vikenda, čime su stvoreni uslovi za prelazak sa onlajn nastave na nastavu u školama, u skladu sa odlukama Republičkog štaba.

Nastava unutar osnovnih škola za učenike od šestog do devetog razreda, počela je danas dok će nastava za srednjoškolce i studente i dalje da se odvija onlajn.

Ponovo je dozvoljen rad muzeja i galerija, a i dalje na snazi ostaje zabrana amaterskih sportskih takmičenja. Dozvoljeni su i treninzi amaterskih sportskih organizacija, ali najviše do 30 lica, dok amaterska sportska takmičenja i dalje nisu dozvoljena.

federalna.ba/Ivana Đurđević-Bajić

Bijeljina koronavirus
Švedska koronavirus
0 06.05.2021 20:38
Sjeverna Makedonija koronavirus
0 06.05.2021 19:16
tehnologija nauka obrazovanje Politehnički fakultet u Zenici Zenica Covid19 koronavirus aplikacija
0 06.05.2021 19:02