Ponovno otkazana 13. utrka muškog slaloma na Sljemenu
(Izvor: AA)

Ponovno otkazana 13. utrka muškog slaloma na Sljemenu

Nakon što je jučer zbog vremenskih uvjeta odgođen muški slalom koji se trebao održati na Crvenom spustu na Sljemenu, nakon nastupa 19 skijaša otkazana je i današnja utrka Svjetskog kupa na kojoj je trebao nastupiti 61 ponajbolji svjetski slalomaš.

Odlukom FIS-a, jučer je slalomska utrka Svjetskog kupa otkazana zbog pretoplog vremena, nakon čega je tijekom prošle noći na Sljemenu palo oko 12 centimetara novog snijega koji je onemogućio kvalitetno održavanje današnjeg slaloma, kojega su suorganizirali FIS i Hrvatski skijaški savez.

Nakon nekoliko prekida i intervencija na stazi, utrku je odvozilo ukupno 19 skijaša, od njih ukupno 61, a nakon brojnih pritužbi trenerskih ekipa na loše stanje sljemenske staze, FIS je odlučio utrku otkazati.

Predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Vedran Pavlek izjavio je kako su ekipe nastojale pripremiti stazu, koristili su sol i vodu za poboljšanje staze, no kako ti napori nisu urodili plodom te kako više nema rezervnih opcija za održavanje utrke na Sljemenu.

Slalomaši sljedeću utrku imaju u švicarskom Adelbodenu.

Zbog epidemioloških mjera i ove godine su ženska utrka, koja je upriličena prije dva dana, i današnja muška slalomska utrka, organizirane bez gledatelja.

federalna.ba/AA

Sljeme
Petra Vlhova Mikaela Shiffrin Sljeme
0 04.01.2022 17:49
skijanje Sljeme Petra Vlhova
0 03.01.2021 17:43