Policija s predstavnicima FK Željezničar i FK Sarajevo: Derbi uz nulti stepen tolerancije na huliganstvo
(Izvor: MUP KS)

Policija s predstavnicima FK Željezničar i FK Sarajevo: Derbi uz nulti stepen tolerancije na huliganstvo

Povodom predstojećeg vječitog bh. derbija između fudbalskih klubova Željezničar i Sarajevo, koji će se igrati u nedjelju, 14. aprila od 20 sati na stadionu "Grbavica", ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica i policijski komesar Fatmir Hajdarević održali su sastanak s predstavnicima gradskih rivala, saopštili su iz MUP-a KS.

Katica je poručio da će MUP Kantona Sarajevo Uprava policije poduzeti sve neophodne mjere za održavanje derbija, a od predstavnika klubova zatražio je maksimalnu saradnju i kooperativnost.

"Smatram da je važno da održimo ovakav sastanak i podijelimo odgovornost te da poduzmemo sve mjere da derbi protekne u najboljem redu. Mi želimo da se derbi održi, ali morate znati da nam je sigurnost građana na prvom mjestu i zato od vas i navijača očekujemo maksimalno korektno i civilizirano ponašanje", poručio je Katica, prenosi Anadolu.

Policijski komesar Fatmir Hajdarević najavio je da će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo Uprave policije vršiti pretres osoba na svim ulazima te da policija neće dozvoliti bilo kakav oblik nasilja i huliganstva. Istakao je da policija, klubovi i navijači moraju zajedno djelovati kako bi ovaj i svaki naredni derbi protekao u najboljem redu te da ne smije doći do upotrebe pirotehničkih sredstava, huliganstva i uništavanja imovine.

Kako je rečeno tokom sastanka, policija će osigurati održavanje derbija, ali će i istrajati u zaštiti grada i građana.

Predstavnici oba kluba poručili su da je održavanje derbija uz prisustvo navijača zajednički interes te da će održati sastanke s predstavnicima navijačkih skupina, prenijeti im upute s današnjeg sastanka i upoznati ih s mjerama koje će MUP Kantona Sarajevo Uprava policije poduzeti. Istakli su maksimalnu spremnost na saradnju navodeći da će od navijača tražiti da se pridržavaju uputa i pokažu odgovorno ponašanje.

U ime FK Sarajevo sastanku je prisustvovao Zlatan Čakal, oficir za bezbjednost kluba, dok su iz FK Željezničar prisutni bili direktorica Amira Bajrović-Uzunović i komesar za bezbjednost Dino Pekić.

federalna.ba/AA

Sarajevo derbi
nadbiskupski Ordinarijat Sarajevo provaljeno
0 13.05.2024 09:24
Moja velika noć Dani Evropskog filma Sarajevo
0 10.05.2024 21:12
Josip Broz Tito Sarajevo
0 04.05.2024 18:32
Sarajevo MUP KS MUP Kantona Sarajevo
0 04.05.2024 09:47
Sarajevo Sve smo mogli mi Ljuba Pavlović
0 03.05.2024 20:37