Nadriljekarstvo: Pretresi zbog kanabisovog ulja, osumnjičen i G. Memija
(Izvor: Ilustracija)

Nadriljekarstvo: Pretresi zbog kanabisovog ulja, osumnjičen i G. Memija

Kako objavljuju pojedini mediji, po naredbi Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, pripadnici MUP-a tog kantona, uz asistenciju MUP-a Kantona Sarajevo, od jutros se pretresaju nekoliko objekata u Visokom i Sarajevu.

Pod policijskom obradom je nekoliko osoba, a najzvučnije ime je Gordan Memija. Inspektori od jutros vrše pretrese u njegovim objektima.

Nezvanično, Memija je osumnjičen da je počinio krivično djelo nezakonito posredovanje, a u pitanju je prodaja kanabisovog ulja.  

Prema zvaničnim informacijama MUP-a ZDK pretresi se vrše na 13 lokacija na području Visokog, sedam na području Kantona Sarajevo i dvije lokacije na području Tuzlanskog kantona.

Riječ je o nastavku opsežne policijske akcije pod kodnim nazivom “Meta”, koju provodi Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona. Tokom pretresa osam osoba je lišeno slobode i stavljeno pod kontrolu, dok se za dvije osobe  intenzivno traga i radi na njihovom lociranju. Više detalja o rezultatima same akcije bit će potvrđeno tokom dana, po okončanju naznačenih aktivnosti, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a ZDK. 

Današnje aktivnosti se provode u saradnji sa policijskim timovima Federalne uprave policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

federalna.ba

hapšenje MUP ZDK Visoko kanabisovo ulje Gordan Memija
hapšenje narkotici
0 24.06.2022 11:22
marihuana hapšenje narkotici
0 17.06.2022 11:04
hapšenje Sabaheta Džindo kraljica džeparoša
0 15.06.2022 16:06
MUP SBK hapšenje narkotici
0 15.06.2022 11:35
sport tenis Visoko Novak Đoković Ivan Dodig
0 15.06.2022 11:14