Policajci, sudije i tužioci u Sjevernoj Mitrovici podnijeli ostavke
(Izvor: AA)

Policajci, sudije i tužioci u Sjevernoj Mitrovici podnijeli ostavke

Više stotina policajaca, sudija, tužioca i administrativnih radnika srpske nacionalnosti napustili su funkcije i radna mjesta u Sjevernoj Mitrovici na Kosovu. Oni su od ranih jutarnjih sati dolazili u policijsku stanicu, sudove i tužilaštva gdje su izvršili primopredaju dužnosti, a prethodno su ostavke podnijeli pisanim putem, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

Jedan od 300 policajaca koji je razdužio uniformu rekao je da više nije mogao da podnese pritisak koji je trpio i da je zato odlučio da napusti ovu službu.

”Dosta je terora, dosta i previše”, rekao je ovaj policajac za AA.

Sudija Apelacionog suda u Sjevernoj Mitrovici Nikola Kabašić rekao je da su ostavke podnijeli i administrativni radnici.

”Ovo je realizacija najave koju sam dao prije dva dana. Sudije koje nisu stigle jučer da podnesu ostavku Sudskom savjetu Kosova, danas su to učinile sa zvaničnog maila”, rekao je Kabašić i dodao da se on lično više nikada neće vratiti u kosovske institucije.

Predsjednica Osnovnog suda u Sjevernoj Mitrovici Ljiljana Stevanović kaže da su predmete srpskih sudija preuzele kolege albanske nacionalnosti.

”Što se tiče organizacije posla, mi smo se cijelo jutro dogovarali sa našim kolegama i napravili smo dobar plan da ne propustimo rokove, da sve bude onako kako treba. Naše kolege Albanci su preuzeli naše predmete koji su hitne prirode i mislim da oni sada imaju veliki problem kako će to sve da organizuju”, rekla je ona i dodala da je rad obustavilo oko 150 sudija, tužioca i administrativnih radnika.

Prethodno su i poslanici Srpske liste vratili mandate Skupštini Kosova, dok su gradonačelnici i predsjednici skupština četiri sjeverne opštine podnijeli ostavke na te funkcije.

federalna.ba/AA

policajci sudije tužioci ostavke Sjeverna Mitrovica
Tennessee policajci ubistvo
0 27.01.2023 07:53
Sjeverna Mitrovica barikade građani
0 27.12.2022 18:15
Jordan policajci ubistvo
0 19.12.2022 10:14
Velika Britanija Ukrajina sudije ratni zločini
0 14.12.2022 11:05