Podignuta optužnica protiv 47-godišnjaka koji je u Pločama ubio dijete i svog brata
(Izvor: dulist.hr)

Podignuta optužnica protiv 47-godišnjaka koji je u Pločama ubio dijete i svog brata

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podiglo je pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv hrvatskoga državljanina (1975.) zbog ubojstva djeteta i svog brata u ožujku u Pločama te je zatražilo produljenje istražnoga zatvora, izvijestilo je ŽDO u Dubrovniku.

Tereti ga se za počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva, kaznenog djela ubojstva i kaznenog djela posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

"Okrivljenog 47-godišnjaka se optužnicom tereti da je 25. ožujka oko 7,40 sati u Pločama, u namjeri da liši života dijete (2005.) kao osvetu zbog narušenih međuljudskih odnosa s njegovim roditeljima, iz automatske puške ispalio više hitaca u njegovom smjeru nanijevši mu više prostrijelnih ozljeda uslijed kojih je dijete odmah preminulo. Okrivljenika se tereti da je istoga dana oko 7,55 sati u Pločama, u namjeri da liši života svog brata, iz iste automatske puške ispalio više hitaca u njegovom smjeru nanijevši mu više prostrijelnih ozljeda uslijed kojih je i on odmah preminuo”, stoji u priopćenju ŽDO u Dubrovniku.

Okrivljenog 47-godišnjaka se tereti da je pri počinjenju ovih kaznenih djela koristio automatsku pušku s većim brojem streljiva te da je u obiteljskoj kući u Pločama i u vozilu držao više desetaka komada streljiva, čije posjedovanje je građanima zabranjeno sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor.

federalna.ba/Fena

ubojstvo optužnica Dubrovnik