Pochettino nije siguran da li će ostati trener Chelsea
(Izvor: EPA-EFE/ANDY RAIN)

Pochettino nije siguran da li će ostati trener Chelsea

Trener Chelsea Mauricio Pochettino rekao je da nije siguran da li će imati vremena da vrati taj fudbalski klub u vrh Premijer lige.

Chelsea je sinoć na svom terenu pobijedio Tottenham 2:0 u utakmici Premijer lige i zadržao je šanse za plasman u evropska takmičenja. Pochettino je čitave sezone imao problema sa povredama, nedostaje mu 14 igrača, a poslije loših rezultata spekuliše se da bi mogao da napusti Stamford Bridge.

On je rekao da je "u mraku" po pitanju toga da li ima povjerenje vlasnika kluba, kao i da je pobjeda protiv Tottnhama pokazala da je važniji timski duh od velikih imena. "Mislim da je dosta", rekao je Pochettino za Sky na pitanje o spekulacijama u vezi njegove budućnosti.

"Svim trenerima je potrebno vrijeme da prenesu ideje i filozofiju. I više kada je ekipa ovakva. Potrebno nam je vrijeme. Nije moja odluka. Teško je svake sedmice gledati da sam pod lupom i pod procjenom. Ali nije moja odluka da li ću biti ovdje ili neću biti ovdje. Ako hoćemo istoriju Chelsea, čeka nas mnogo posla. Videćemo da li ćemo imati vremena", naveo je on.

Pochettino je rekao da je vrlo ponosan na igrače i ekipu od 25-27 igrača koje ima, da im želi najbolje i da će im do posljednjeg trenutka pomagati.

Chelsea ima toliko problema sa sastavom, da je morao da uvede malo poznate igrače iz fudbalske akademije. "Vjerujemo u naše igrače, a okolnosti kakve su bile protiv Tottenhama, zaista smo vjerovali da je to prilika da pokažemo da vjerujemo u ono što radimo, u naše ideje, našu filozofiju. Nikada nije lako igrati protiv Tottenhama. Znamo da je to derbi. Čestitke igračima", naveo je Pochettino.

"Mislim da je ovo prvi put u sezoni da sam sretan pošto je to trenutak, poslije 10 mjeseci, kada je ekipa počela da shvata da moramo da se takmičimo, a takmičili smo se veoma dobro. Ne znam da li je to bio naš najbolji nastup, ali najvažnija stvar je osjećaj. Uz sve negativne okolnosti, pokazali smo da radimo dobro neke stvari", dodao je on.

Chelsea je trenutno osmi na tabeli sa 51 bodom iz 34 utakmica u Premijer ligi i zaostaje tri boda za Manchester Unitedom na šestom mjestu, posljednjem koje vodi u evropska takmičenja.

federalna.ba/Beta

Mauricio Pochettino Chelsea