Počeo Osmi međunarodni turnir 'Rukomet na zrnu soli - Tuzla '24'

Počeo Osmi međunarodni turnir 'Rukomet na zrnu soli - Tuzla '24'

Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Damir Gazdić prisustvovao je današnjem otvaranju Osmog međunarodnog turnira u rukometu za veteranke i veterane "Rukomet na zrnu soli - Tuzla 2024". 

Vlada Tuzlanskog kantona i resorno ministarstvo podržali su ovu sportsku manifestaciju koja je okupila više od 200 takmičara sa prostora Balkana.

Poželjevši dobrodošlicu gostima u ime Vlade TK i resornog ministarstva, ministar Gazdić je naglasio da je riječ o turniru sa učesnicima iz 25 klubova sa područja Makedonije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

- Bitno je istaći da će takmičari koji dolaze van granica BiH zaista ugodno iskoristiti vrijeme i uživati u svim ljepotama koje nudi grad Tuzla i Tuzlanski kanton. Vlada TK, kao i Skupština, naravno podržavaju ovu manifestaciju tako da je pred nama jedan uzbudljiv vikend. Iskoristio bih priliku da pozovem stanovništvo grada Tuzle da prisustvuju takmičenjima i zahvalio organizatorima Udruženju veterana Rukometnog kluba Sloboda na organizaciji ovakvog fantastičnog turnira - kazao je u uvodnom pozdravu ministar Gazdić.   

Turnir će se održavati od 21. do 23. juna 2024. godine u SKPC "Mejdan", saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.

federalna.ba/Fena

Rukomet na zrnu soli Rukomet Tuzla