Počelo Evropsko prvenstvo u raftingu u Konjicu, ceremonija otvorenja sutra kod Ćuprije

Počelo Evropsko prvenstvo u raftingu u Konjicu, ceremonija otvorenja sutra kod Ćuprije

Evropsko rafting prvenstvo u Konjicu počelo je danas i trajat će do 15. juna, a sutra je na rasporedu i zvanično otvorenje prvenstva.

Ovaj prestižni događaj, koji organizuje River Guide rafting klub uz podršku hotela Garden City Konjic, odobrenje Svjetske rafting federacije (WRF) i pod pokroviteljstvom Grada Konjica, okuplja učesnike iz 12 zemalja Evrope. Preko 130 učesnika će se suočiti s brzacima rijeke Neretve, poznate po kristalno čistoj vodi i izazovnim tokovima.

U Konjic dolazi 30 timova koji će se takmičiti u muškoj, ženskoj, mix i para kategoriji.

Evropsko rafting prvenstvo u Konjicu nije samo sportski događaj, već prilika da se istakne duh zajedništva, ljubav prema prirodi i avanturistički životni stil koji rafting donosi. Cilj prvenstva je promovisati rafting kao ekološki održiv i društveno koristan sport te istovremeno afirmisati Konjic i Bosnu i Hercegovinu kao turističku destinaciju koja nudi raznovrsne aktivnosti u prirodi, saopćili su organizatori.

Takmičenje će obuhvatiti tri utrke: Slalom utrka, RX utrka i Spust utrka. Posebno ističu noćne utrke koje će se po prvi put održati na rijeci Neretvi. Organizatori pozivaju sve ljubitelje adrenalinskih sportova da dođu u Džajića buk i podrže svoje favorite.

- Veliko otvorenje prvenstva će se upriličiti u utorak, 11. juna, s početkom od 20 sati kod Konjičke ćuprije, gdje će prisustvovati mnogi zvaničnici i gosti. Ne propustite priliku da budete dio ovog uzbudljivog događaja i podržite najbolje evropske rafting timove. Više informacija možete pronaći na našoj web stranici www.raftingbih.ba kao i na društvenim mrežama prvenstva - navode iz organizacionog tima.

federalna.ba/Fena

rafting Konjic