Počela prva sjednica Vijeća ministara BiH u novom sazivu
(Izvor: Fena)

Počela prva sjednica Vijeća ministara BiH u novom sazivu

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na prvoj sjednici u novom sazivu, koja je počela u Sarajevu, trebalo da razmatra Prijedlog odluke o imenovanju predsjedavajućeg, zamjenika predsjedavajućeg i članova Odbora za unutrašnju politiku Vijeća ministara BiH.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o imenovanju predsjedavajućeg, zamjenika predsjedavajućeg i članova Odbora za ekonomiju Vijeća ministara BiH.

Pred ministrima će se naći i Prijedlog zaključka o imenovanju predstavnika BiH u međunarodnim finansijskim institucijama - Svjetskoj banci, Međunarodnom monetarnom fondu i Evropskoj banci za obnovu i razvoj.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog zaključka o broju primjeraka i načinu dostave materijala u Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara BiH te Informacija o Rješenju upravnog inspektora kojim je Agenciji za državnu službu BiH naložena mjera.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je 25. januara potvrdio Odluku predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Borjane Krišto o imenovanju ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajuće Vijeća ministara BiH.

Vladajuću koaliciju na državnom nivou čine HDZ BiH, SNSD, te stranke Šestorke.

NES i Stranka za BiH, koji su bili dio Osmorke, početkom januara su odlučili da neće biti dio većine na državnom nivou.

federalna.ba/Fena

Vijeće ministara BiH novi saziv sjednica
Borjana Krišto Vijeće ministara Bosne i Hercegovine Vijeće ministara BiH
0 19.03.2023 15:51
Zakon o VSTV Vijeće ministara BiH
0 16.03.2023 15:44
Vijeće ministara BiH EU energetski paket
0 16.03.2023 14:41
Vijeće ministara BiH sjednica
0 16.03.2023 08:00
sjednica Predstavnički dom Parlamenta FBiH
0 15.03.2023 10:33