Počela evropska turneja Stinga koncertom u Tampereu
(Izvor: Avalon)

Počela evropska turneja Stinga koncertom u Tampereu

Sting je sinoć zvanično započeo svoju jesenju turneju po Evropi koncertom u Tampereu. Dugo očekivani koncert u Sarajevu je osmi po redu na ovoj turneji, a prije toga će nastupiti u Helsinkiju, Rigi, Kaunasu, Kosice, Debrencenu, Cluj-Napoca. Nekadašnji lider benda The Police i jedan od najkompletniji pop muzičara današnjice će u jesenjem dijelu turneje obići 38 gradova širom Evrope. Nakon Sarajeva, Sting će nastaviti svoju turneju po Francuskoj, Norveškoj, Švedskoj, Italiji, Danskoj i Mađarskoj.

Koncert Stinga u Sarajevu će okupiti njegove brojne fanove iz regije, što će ujedno biti i odlična promocija turizma u gradu, obzirom da se ne dešava često da velika svjetska imena zaobiđu regionalne metropole i posjete isključivo Sarajevo. Publika će imati priliku na koncertu da uživa u najvećim hitovima iz Stingove solo karijere, ali i nezaboravnim pjesmama iz ere grupe The Police. Specijalni gost na koncertu će biti Joe Sumner, koji će održati nastup od 45 minuta prije izlaska Stinga na binu.

Preostale ulaznice za njegov rođendanski koncert u Zetri možete kupiti putem portala www.kupikartu.ba, kao i na njihovim prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine.

federalna.ba

Sting turneja