Pobjeda rukometaša Bosne i Hercegovine nad Kosovom

U 4. kolu Grupe 7 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine u Njemačkoj rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u tuzlanskoj dvorani Mejdan nadigrala reprezentaciju Kosova rezultatom 25:18 (10:7).

Izabranici selektora Irfana Smajlagića su odlično otvorili utakmicu i poveli golom Panića. U 9. munuti preko Panića reprezentacija BiH vodi 4:2, a u 14. minuti Panić postiže gol za 6:3.

Kosovo se vraća u utakmicu u 23. minuti i preko Dedaja dolazi do 7:6. Ipak, do kraja prvog poluvremena reprezentativci BiH igraju bolje i na odmor odlaze sa 10:7.

Fenomenalan učinak imao je golman Ahmetašević sa 13 intervencija, a Panić i Burić su postigli po tri gola. Kod Kosova Dedaj i Gjuka su postigli po dva.

Drugi dio otvoren je golom Panića i prvi put reprezentacija BiH ima +4 (11:7). Kosovo je golom Ramadanija stiglo na gol zaostatka 13:12, a onda je na scenu stupio Herceg i sa dva gola odbio nalet Kosova. 

Isti igrač pogađa i za 16:13 u 44. minuti utakmice nakon čega selektor Kosova zove minutu predaha. Reprezentacija BiH uspijeva održavati prednost od tri gola, a opet je fenomenalan golman Ahmetašević. 

Uslijedio je pad u igri, a Kosovo preko Dedaja u 47. minuti stiže do 17:16. Hadžić drugim golom vraća na 18:16, a nakon odbrane Ahmetaševića gol postiže Burić za 19:16.

Do kraja reprezentativci BiH su iskontrolisali utakmicu i stigli do druge pobjede nad Kosovom u pet dana. 

Prvo ime utakmice bio je golman Ahmetašević sa 22 odbrane, a najefikasniji su bili Burić 7, te Panić i Herceg sa po 4 postignuta gola. Kod Kosova Dedaj je postigao 5, a D. Tahirukaj 4. 

federalna.ba/Fena

Rukomet rukometna reprezentacija BiH Kosovo Bosna i Hercegovina