videoprilog Admira Pripoljca (Dnevnik 2 - Sport)

Pezer tempira formu - misli su usmjerene prema Tokiju i Olimpijskim igrama

Novu atletsku sezonu Mesud Pezer otvorio je proteklog mjeseca nastupom na Otvorenom atletskom prvenstvu u Beogradu. U Sarajevu je ove subote, u Olimpijskoj dvorani Zetra, održano Prvenstvo BiH za seniore, gdje je u disciplini bacanje kugle osvojio prvo mjesto.

Pezer osvojio državno prvenstvo BiH

Bh. atletičar Mesud Pezer osvojio je titulu prvaka BiH u disciplini bacanje kugle, na atletskom prvenstvu BiH održanom danas u Olimpijskoj dvorani Zetra. Pezer je osvojio prvo mjesto hicem dužine 20,51 metara. - U karijeri sam osvajao brojne međunarodne atletske turnire, ali posebna mi je čast uvije...

Krajem februara i početkom marta rekordera BiH u bacanju kugle očekuju prestižna takmičenja koja su prava provjera mogućnosti za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Pauzu koja je zbog pandemije trajala duže nego inače, bosanskohercegovački bacač kugle Mesud Pezer iskoristio je na najbolji način. Nakon dugotrajnih i detaljnih priprema, na otvorenom turniru u Beogradu stigao je dobar rezultat.

“20,59 - moje prvo otvaranje, to je iz punog treninga. Sada sam počeo popuštati trening, cilj mi je Evropsko prvenstvo u Turunu 4. marta u Poljskoj, gdje želim da moja forma bude na najvećem nivou i da se borim za finale i medalju”, kazao je Pezer, član AK Zenica.

Pezer prvi na atletskom turniru u Beogradu

Mesud Pezer osvojio je prvo mjesto na atletskom turniru "World Atletics Indoor Championships Beograd 22", sa daljinom 20,59 m. "Sretan sam što sam sezonu otvorio osvajanjem prvog mjesta na ovom turniru na kojem redovno učestvujem zadnjih nekoliko godina. Nadam se da će ova sezona takmičenja i...

Jedan od najmlađih predstavnika naše zemlje u kraljici sportova formu tempira za najveća takmičenja. Misli su već sada usmjerene prema Tokiju i Olimpijskim igrama.

“Mislim da vrijedim preko 21,50 debelo, od 21,50 do 22 metra u zimi, a moj cilj i plan mog trenera je preko 22 metra pred Olimpijske ili na Olimpijskim igrama u Tokiju”, najavljuje Pezer.

Priliku za provjeru mogućnosti i penjanje na pobjedničko postolje Mesud Pezer imat će 20. februara na Balkanijadi u Istanbulu te četiri dana kasnije na mitingu u Beogradu.

federalna.ba

Mesud Pezer