Pahor, Milanović i Tomašević prošetali Zagrebom
(Izvor: AA)

Pahor, Milanović i Tomašević prošetali Zagrebom

Završnog dana svog dvodnevnog, oproštajnog državničkog posjeta Hrvatskoj, slovenski predsjednik Borut Pahor u društvu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića prošetao je ulicama Zagreba.

Nakon otvorenja Ekonomskog foruma "Business Meets Politics - Energetika danas i sutra" na kojem su se u hotelu Westin okupili hrvatski i slovenski gospodarstvenici, dvojica predsjednika prošetali su s pratnjom ulicama od hotela Westin do kavane Kavkaz smještene u centru Zagreba.

Predsjednik Pahor jučer se sastao najprije s hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem, položio je vijenac ispred Spomenika domovini, a potom se sastao i s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem te predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Jučer u večernjim satima Pahor i Milanović posjetili su Muzej suvremene umjetnosti, nakon čega je održana svečana večera na kojoj je domaćin bio predsjednik Milanović.

Borut Pahor za svoje posljednje službeno putovanje u ulozi slovenskog predsjednika odabrao je upravo Hrvatsku. Za tri tjedna na predsjedničkom mjestu Pahora će zamijeniti Nataša Pirc Musar koja je pobijedila u drugom krugu predsjedničkih izbora u Sloveniji i koja će postati prva žena na čelu te države.

federalna.ba/AA
Borut Pahor Zoran Milanović Tomislav Tomašević
Zoran Milanović Andrej Plenković
0 20.02.2024 15:33
Zoran Milanović Andrej Plenković Željko Komšić Hrvatska
0 26.01.2024 21:25
Zoran Milanović glasanje u UN-u Hrvatska Izrael Gaza
0 30.10.2023 12:09
Gordan Jandroković Zoran Milanović Milorad Dodik
0 29.10.2023 16:04