Ovog ponedjeljka dvije utrke FIS Europa kupa u OC Bjelašnica

Ovog ponedjeljka dvije utrke FIS Europa kupa u OC Bjelašnica

Iako je Olimpijski centar Bjelašnica u potpunosti bio spreman za prvu utrku FIS Europa kupa u alpskom skijanju za žene u Super-G disciplini, zbog nepovoljnih vremenskih uslova, utrka je pomjerena za sutra. U ponedjeljak, 13. februara bit će održane dvije utrke. Prva utrka će se održati sa početkom u 9.30 sati, dok će druga utrka početi u 12.00 sati.

- Današnja utrka je pomjerena za sutra ujutro zbog nepovoljnih vremenskih uslova. Udari bočnog vjetra utiču na fer ishod mjerenja vremena. Sigurnost takmičarki nam je prioritet i sutra će biti dvije utrke. Timovi su izuzetno zadovoljni stazom, te konstantno dobivamo pohvale za kompletnu organizaciju takmičenja. Otkazivanje takmičenja na europskim i svjetskim kupovima su normalni u skijaškim takmičenjima i ovo neće utjecati na kvalitet organizacije jednog ovakvog zahtjevnog takmičenja - izjavila je Jelena Dojčinović, šef race officea i član izvršnog odbora FIS Europa kupa u OC Bjelašnica.

Na FIS Europa kupu u OC Bjelašnica sutra će se takmičiti 59 takmičarki iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Italije, Francuske, Norveške, Njemačke, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država i Švicarske. Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija je u OC Bjelašnicu stigla direktno sa Svjetskog prvenstva za žene koje se održalo u francuskom Courchevelu. Muzaferija će prvu utrku početi sa startnim brojem 33.

- S obzirom na to da sam sinoć kasno stigla, možda je ovo prilika da se odmorim i da budem spremnija za sutrašnje utrke. Upravo sam se vratila sa ogleda i iznenađena sam sa organizacijom i snijegom na stazi. U poređenju sa jučerašnjim takmičenjem sa kojeg sam se vratila, mogu reći da je staza istog kvaliteta kao što je bila na Svjetskom prvenstvu. Ovo je za mene jako dobar podsticaj jer znam da možemo organizovati ovakvo takmičenja i to mi daje još više snage za sutra. Ja ću sutra imati broj  33 i znam da će staza izdržati, te da mogu očekivati jako dobar rezultat. Zadovoljna sam sa svojom formom i sutra ću dati sve od sebe da odskijam najbolje kako znam - izjavila je Elvedina Muzaferija.

Europa kup je takmičenje najelitnijeg europskog ranga, odmah nakon takmičenja u Svjetskom kupu. FIS i takmičarski timovi su uputili pohvale kvaliteta staza, ali i kompletnoj organizaciji FIS Europa kupa u OC Bjelašnica.

Među takmičarkama i timovima vlada sjajna atmosfera, a vremenske prognoze za sutra idu u prilogu organizaciji FIS Europa kupa, te nas u OC Bjelašnica očekuje vrhunski skijaški spektakl, saopćili su organizatori. 

federalna.ba/Fena

skijanje Bjelašnica Elvedina Muzaferija
Elvedina Muzaferija press rezultati
0 29.03.2024 13:02
Elvedina Muzaferija
0 23.03.2024 12:45
Elvedina Muzaferija superveleslalom
0 22.03.2024 10:52
Elvedina Muzaferija superveleslalom
0 22.03.2024 08:06