Otkriveni krivotvoreni dokumenti Belgije i Hrvatske
(Izvor: Ilustracija)

Otkriveni krivotvoreni dokumenti Belgije i Hrvatske

Službenici Jedinice granične policije Orašje u nedjelju su prilikom izlaska iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje otkrili dvije krivotvorene putne isprave Kraljevine Belgije koje su na uvid dala dvojica državljana Republike Turske.

Naime, pregledom prtljage na drugoj liniji graničnih provjera nađeni su originalni dokumenti na osnovu kojih je i utvrđen njihov identitet. Kontrolirani su u autobusu koji prometuje na relaciji Olovo–Dortmund.

O događaju je obaviješten tužitelj Županijskog tužiteljstva Posavske županije, prema čijem su nalogu državljani Turske uhićeni. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.

Dan ranije, 9. siječnja, službenici JGP Bijeljina otkrili su krivotvorenu vozačku dozvolu Republike Hrvatske koju je na uvid dao državljanin Republike Srbije. Kontroliran je u vozilu, njemačkih nacionalnih oznaka, na ulasku u BiH na prijelazu Rača.

O događaju je obaviješten tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini prema čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, priopćila je u ponedjeljak Granična policija BiH.

federalna.ba/Fena

Orašje Hrvatska Belgija
Milan Bandić kardinal Vinko Puljić BiH Hrvatska Zagreb
0 28.02.2021 14:39
Hrvatska koronavirus
0 28.02.2021 11:08
Milan Bandić Zagreb Hrvatska smrtni slučajevi
0 28.02.2021 02:09
Hrvatska Covid19
0 27.02.2021 12:51