Osoba iz Sarajeva lišena slobode zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga
(Izvor: Fena/FUP)

Osoba iz Sarajeva lišena slobode zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

Policijski službenici Federalne uprave policije, provodeći mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu u utorak su izvršili pretres lica i nepokretne imovine na području Kantona Sarajevo koju koristi A.K. (1984) iz Sarajeva, zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. 

U sklopu navedenih aktivnosti, pronađena je i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom i karakreristikama asocira na opojne droge „Cannabis“ i „Amfetamin“, vaga za precizno mjerenje, mobilni telefonski aparati i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Nakon izvršenog pretresa, osumnjičeni A.K. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje navedenog krivičnog djela, nakon čega je isti kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu i izvršiocu biti predat u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, saopćeno je iz FUP-a.

federalna.ba/Fena

FUP