videoprilog Željke Mihaljević (Federacija danas)

Osnovna glazbena škola u Livnu priredila koncert „Zvon Betlema“

Vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana je vrijeme darivanja, ali i kulturnih zbivanja. Kraj kalendarske godine je i vrijeme da se javnosti pokaže što se naučilo tijekom godine, a Osnovna glazbena škola „Franjo Serafin Vilhar“ u Livnu je to učinila na najbolji mogući način - tradicionalnim koncertom „Zvon Betlema“.

Koroni unatoč, koncertna dvorana Glazbene škole bila je puna. Sa strepnjom se osluškivao svaki ton, a na kraju izvedbe burnim pljeskom i ponosom ispraćeni su solo nastupi, Orkestar, Dječji zbor i školski bend. Publika, koju su, zbog ograničenog prostora, uglavnom činili roditelji, braća i sestre, uživala je od prve do posljednje minute.

„I lijepo je čuti, vidjeti ovo svake godine, tu našu mladost kako lijepo na kraju pokažu ono što su učili cijelu godinu“, kaže Miro Sučić.

Ante Vukoja objašnjava kako je njegov sin tek drugi razred Glazbene škole: „Došli smo gledati sve ostale - on će tek dogodine krenuti s nastupima. I prekrasno je bilo i sve pohvale i nastavnicima i učiteljima i djeci koja su nastupala - samo najbolje riječi hvale“.

„Pratim već godinama Glazbenu školu, sviđa mi se što već dižu, kako bih rekao, odmiču se od onog klasičnog, pa su uveli i bend, i onaj zbor pjeva razne pjesme, nije tu više sve klasika, svaki put me oduševe sve više i više“, govori Darko Knežević.

Zadovoljni su oni koji su, uz djecu, najzaslužniji za ovu lijepu večer.

„Pa, mogu reći da smo prezadovoljni - 25 točaka koje su išle jedna za drugom bez ikakvih problema, djeca su to savršeno navježbala, odrađen je veliki posao, jedan lijep koncert, nismo ga imali odavno“, dodaje Mladen Jelović, ravnatelj Osnovne glazbene škole Livno.

Budući da je škola dobila novu zgradu i da njeni osnovci godinama nižu uspjehe na svim natjecanjima, pitamo je li Livno zaslužilo i srednju glazbenu školu.

„Itekako, itekako. Jedva čekam i navijam za to“, poručuje Ana Urošević.

I Darko Knežević se slaže i podiže ljesticu - rok akademiju.

„Imamo podršku Grada, sad je to na višoj instanci šta će napraviti, djeca žele to, imali smo prošle godine 7-8 učenika koji su željeli na solistički odsjek, bilo je pregovora, razgovora, ne znam gdje je zapelo“, ističe Jelović.

Ako je zapelo, trebalo bi i otkočiti, a za to su nadležni Vlada i Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Kantona 10.

federalna.ba

Livno
100 žena na Kamešnici Livno Kamešnica
0 18.05.2022 17:11
100 žena na Kamešnici Livno
0 15.05.2022 17:15
Livno pčelari dodjela opreme
0 29.04.2022 17:41
Zoran Milanović Hrvatska BiH Livno
0 23.04.2022 10:20