videoprilog Darija Mehmedovića (Dnevnik 2 - Sport)

Orka ironična: Izgradnja olimpijskog bazena u Mostaru napreduje punom parom

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar osvojila je peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima u disciplini 200 metara delfin. Ovo je još jedna potvrda kvaliteta koji 16-godišnja Mostarka posjeduje, ali i signal onima koji su zaduženi da pruže sve uslove sportistima da to i učine.

Lana Pudar peta u finalu 200 metara delfin na SP u Melbournu

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar (16) osvojila je peto mjesto u disciplini 200 metara delfin na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Melbourneu. U današnjoj finalnoj trci mlada Mostarka je dionicu od 200 metara isplivala s vremenom 2:05.23, što je bilo dovoljno za pe...

U međuvremenu, dok radovi na izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru napreduju punom parom, Lana Pudar je na Svjetskom prvenstvu u Melburnu završila svoju finalnu trku u disciplini 200 metara delfin, gdje je osvojila odlično mjesto - ovako su se odmah nakon trke, ironično, oglasili iz Laninog kluba Orka još jednom podsjećajući na neophodnost izgradnje olimpijskog bazena u gradu na Neretvi. A od posljednje posjete gradskih i federalnih struktura, koja je upriličena 25. augusta, prošlo je 112 dana. Od bazena još ni "b".

Nakon uspješno isplivanih kvalifikacija, Lana Pudar je danas opet bila najmlađa učesnica finalne discipline. No, ni činjenica da još stječe neophodno iskustvo, nije joj predstavljala problem da se nađe među odabranim djevojkama.

Lanu Pudar do kraja ovog svjetskog prvenstva očekuju još nastupi u kvalifikacijama, a nadamo se i polufinalu i finalu discipline 100 metara delfin tokom vikenda. Nastupi u Melburnu su uvod za naredno ljeto i Svjetsko prvenstvo u velikim bazenima u japanskoj Fukuoki. Vrhunac ciklusa će biti njen nastup na Olimpijskim igrama koje će 2024. godine biti održane u Parizu. Do tada, u naredna tri dana pratite Svjetsko prvenstvo iz Australije u programu Federalne televizije.

federalna.ba

Lana Pudar