Optuženi Trebinjac osuđen na godinu zatvora zbog krivotvorenja novca
(Izvor: Ilustracija)

Optuženi Trebinjac osuđen na godinu zatvora zbog krivotvorenja novca

Optuženi za krivotvorenje novca Semir Trebinjac (1991.) sporazumno je priznao krivicu, nakon čega je u Sudu Bosne i Hercegovine osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine. 

Oglašen je krivim za krivično djelo krivotvorenje novca, u sticaju sa krivičnim djelom lažno predstavljanje iz Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

Optuženi je priznao krivicu da je, pomoću odgovarajuće opreme, načinio veći broj krivotvorenih novčanica u apoenima od 20, 50, 100 i 200 KM, potom ih na osmišljen način stavljao u promet najčešće dogovarajući i plaćajući raznu robu putem internet oglasnika, te na dogovoreno mjesto dolazio odjeven u odjeću koja asocira na uniformu policijskih službenika.

U skladu sa sporazumom od optuženog će se oduzeti predmeti i sredstva koji su korišteni za izvršenje krivičnog djela i to oprema i materijal korišten za izradu krivotvorenih novčanica, odjeća koja asocira na policijsku uniformu, kao i određena količina krivotvorenih novčanica, te mobilni telefon sa pripadajućom SIM karticom.

federalna.ba

Sud BiH Semir Trebinjac krivotvorenje novca
Sud BiH Admir Arnautović zvani Šmrk Fahrudin Gačanović pritvor
0 22.09.2022 19:43
Amar Lačević krivotvorenje novca optužnica
0 17.08.2022 14:33
rez Sud BiH Tužilaštvo BiH Tužiteljstvo BiH
0 15.07.2022 22:02