Omladinscima Željezničara uručena sportska oprema u okviru projekta ''Stvaramo životne šampione''
(Izvor: Fena/Vanja Tolj)

Omladinscima Željezničara uručena sportska oprema u okviru projekta ''Stvaramo životne šampione''

Omladincima Fudbalskog kluba Željezničar danas je u okviru projekta „Stvaramo životne šampione“ uružena sportska oprema.

Opremu mladih nogometašima Željezničara uručila je direktorica projekta Aleksandra Knežević, a ceremoniji dodjele prisustvovao je i načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović.

Knežević je u izjavi za Fenu naglasila da projekt postoji od 2020. godine i započet je kao lokalna incijativa, a danas on okuplja 18 aktera iz sedam zemalja.

- Želimo proširiti projekt na sve sportove, odnosno aktivnosti u kojima djeca trebaju da uživaju bez pritiska koji donosi današnjica. Sva djeca treba da postanu šampioni, a glavna karika u tom procesu treba da bude trener. Do sada smo održali četiri besplatna kampa kroz koje je prošlo više od 1.000 mališana, pred nama je još jedan kamp i brojne aktivnosti za trenere – izjavila je Knežević.

Prisustvo načelnika Tanovića pokazuje nastojanja Općine da podrži sveobuhvatno obrazovanje mladih, kao i njegova nastojanja da BiH postane integralni dio redovnih donatorskih tokova ERASMUS+ i UEFA fondacije.

-  Općina je ovaj projek prepoznala kao veoma bitan u svrhu edukacije naše najmlađe populacije. Već dugi niz godina prepoznajemo omladinski pogon FK Željezničar kao značajnog partnera i zbog toga svake godine za njih iz budžeta izdvajamo određena sredstva – kazao je Tanović.

Trener U-17 selekcije FK Željezničar Sanjin Mešić i član Konzorcija projekta „Stvaramo životne šampione“ napominje da Željezničar več četiri godine učestvuje u ovom projektu, te da omladinci ovog kluba redovno učestvuju na kampovima.

- Mi na tim kampovima učimo djecu životnim vrijednosti, a potom i fudbalskim vještinama. Na kampovima gostuju psiholozi, nutricionisti i druge osobe koji od djece nastoje da stvore dobre ljude – naveo je Mešić.

Pored Željezničara, u Bosni i Hercegovini u ovom projektu učestvuje i FK Sloga iz Doboja.

federalna.ba/Fena

Željezničar FK Željezničar
Velež Željezničar
0 08.12.2023 20:27
FK Željezničar FK Velež
0 08.12.2023 09:58
Tuzla City FK Željezničar
0 02.12.2023 15:30
FK Željezničar FK Tuzla City Premijer liga BiH
0 01.12.2023 09:57
FK Željezničar HŠK Posušje stadion Grbavica
0 24.11.2023 11:42
Borac Željezničar fudbal
0 12.11.2023 17:40