Olimpijski komitet BiH nagradio Elvedinu Muzaferiju

Olimpijski komitet BiH nagradio Elvedinu Muzaferiju

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine saopštio je danas da je odlučio nagraditi najbolju bh. skijašicu Elvedinu Muzaferiju te na taj način nastavlja podržavati najbolje bh. sportiste i olimpijce, prenosi Anadolu.

Izvršni komitet Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine je razmatrao postignute rezultate i donio odluku da sa 10.000 konvertibilnih maraka (KM) podrži pripreme i nastupe Elvedine Muzaferije u nastojanjima da ostvari što bolje rezultate u narednom periodu, a posebno na Zimskim olimpijskim igrama Milano Cortina 2026, te je uvrstio u Program+ OK BiH za najbolje sportiste OK BiH.

“Česititamo Elvedini, porodici, njenom trenerskom timu, klubu i Skijaškom savezu BiH, te upućujemo iskrene čestitke na odličnim rezultatima koji su obradovali cjelokupnu bh. sportsku zajednicu, ali i sve građane Bosne i Hercegovine“, saopšteno je iz OK BiH.

Najbolja bh. skijašica je proteklog vikenda osvojila deveto i 13. mjesto u trkama superveleslaloma Svjetskog kupa u norveškom Kvitfjellu.

Sjajnim rezultatima ove sezone Muzaferija je uspjela da izbori nastup u finalu Svjetskog kupa u skijanju Saalbachu u disciplinama spust i superveleslalom.

Elvedina Muzaferija Olimpijski komitet BiH skijanje