Ogroman ekran pao na plesače na koncertu boy banda u Hong Kongu
(Izvor: Screenshot)

Ogroman ekran pao na plesače na koncertu boy banda u Hong Kongu

Ogromni ekran pao je i ozlijedio dvoje plesača pred užasnutim obožavateljima na koncertu u Hong Kongu vrlo popularnog boy benda Mirror.

Videozaslon je zgnječio jednog izvođača prije nego što se srušio na druge, pokazuju snimke koje kruže internetom. Koncert je odmah prekinut, a menadžer benda zamolio je okupljene da mirno izađu iz arene.

Policija Hong Konga potvrdila je lokalnim medijima da su dva plesača hospitalizirana. Lokalna bolnica rekla je da je jedan izvođač zadobio ozljede vrata i da je u teškom stanju na intenzivnoj njezi, dok je drugi stabilan, izvijestio je South China Morning Post. Ozlijeđeni nisu imenovani.

Nekoliko posjetiteljica koncerta također je dobilo pomoć zbog doživljenog šoka.

Boy bend je u četvrtak navečer nastupao u Hong Kong Coliseumu u sklopu niza koncerata. Gradske vlasti naredile su da se ostatak turneje odgodi dok se ne izvrše sigurnosne provjere na ostalim mjestima.

"Šokiran sam incidentom", rekao je novi gradski čelnik John Lee, dodavši da izražava suosjećanje s ozlijeđenima i da se nada da će se brzo oporaviti. Izvršni direktor Hong Konga također je naredio gradskim agencijama da "sveobuhvatno istraže incident".

Grupa je iznimno popularna u gradu i često im se pripisuje revitalizacija Cantopopa - lokalne hongkonške pop muzike. Članovi su neke od najprepoznatljivijih slavnih osoba u Hong Kongu danas. Bend je osnovan 2018. i od tada je doživio veliki uspjeh posljednjih godina dopirući do publike širem Azije.

federalna.ba/BBC

nesreća koncert Hong Kong