Održano prvo predavanje Škole mušičarenja u Blagaju

Održano prvo predavanje Škole mušičarenja u Blagaju

U sklopu inicijative 'Zajedno za rijeke' u Blagaju je održano prvo predavanje Škole mušičarenja namijenjene djeci uzrasta od 10 do 17 godina, u  organizaciji Omladinskog kluba Novi val Blagaj i u partnerstvu sa USR Neretva 1933.

Na predavanju je 25 mladih polaznika imalo priliku zaroniti u svijet mušičarenja, a predavanje je bilo fokusirano na upoznavanje učenika o osnovama Fly fihinga kao i pravljenje mušica, učenje o alatima i opremi potrebnim za ovu tradicionalnu vještinu ribolova. Djeca su sudjelovala u praksi, stvarajući vlastite mušice pod stručnim vodstvom instruktora i volontera.

Sudjelovalo je 7 iskusnih instruktora i 3 predana volontera kako bi osigurali individualni pristup svakom učeniku. Ovo interaktivno iskustvo stvorilo je radnu atmosferu gdje su djeca stekla praktična znanja gdje su pokazivala kreativnost i suradnju.

'Radionica je pružila mladima priliku da razviju vještine izrade mušica, istraže svijet opreme koja se koristi u mušičarenju, te su već sada pokazali veliki interes i entuzijazam za nastavak školovanja u narednim mjesecima. Ova inicijativa ne samo da gradi ljubav prema prirodi i očuvanje vodenih ekosustava, već i potiče razvoj kreativnosti i timskog duha kod naše mlade generacije'' navodi se u priopćenju Omladinskog kluba Novi val.

Inače, projekt je dio višegodišnje kampanje za zaštitu rijeka Jugoistočne Europe. Kampanju je pokrenula organizacija The Nature Conservancy (TNC), jedna od najznačajnijih svjetskih organizacija za zaštitu prirode, u suradnji s lokalnim partnerima u BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji.

federalna.ba/Fena

mušičarenje Blagaj
Bajram Kurban-bajram Blagaj
0 16.06.2024 21:56
Dani mevluda i zikra Blagaj Blagajska tekija
0 11.05.2024 09:13
Blagaj utrka
0 28.04.2024 11:33