Održana Osnivačka skupština HKD-a 'Napredak' podružnica Tomislavgrad
(Izvor: Fena/Mario Lončar)

Održana Osnivačka skupština HKD-a 'Napredak' podružnica Tomislavgrad

Osnivačka skupština Hrvatskog kulturnog društva (HKD) "Napredak" podružnica Tomislavgrad održana je u petak u Tomislavgradu.

Za predsjednicu HKD-a "Napredak" podružnica Tomislavgrad je izabrana Marija Pavković Baković, višestruko nagrađivana književnica i književna kritičarka, za potpredsjednicu Karla Radoš dok je za tajnika podružnice izabran novinar Ilija Snigo.

Na Osnivačkoj skupštini izabrana su i radna tijela Skupštine te je usvojen statut i drugi akti. Također, prikazan je film o povijesti i važnosti HKD-a "Napredak".

Predsjednik HKD-a "Napredak" Glavna podružnica Mostar  Miroslav Landeka  i  dopredsjednik HKD-a "Napredak" Josip Križanović su u svom obraćanju istaknuli Napretkov značaj u stipendiranju studenata, izdavaštvu knjiga, organizaciji raznih kulturnih projekata i manifestacija, kao i edukativnih programa.

Prisutnima su se obratili predsjednik Vlade Kantona 10 Ivan Vukadin i načelnik Tomislavgrada Ivan Buntić istaknuvši podršku osnivanja podružnice HKD-a "Napredak" u Tomislavgradu.

federalna.ba/Fena

HKD Napredak Tomislavgrad
Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica Livno Tomislavgrad
0 21.11.2023 14:45
Tomislavgrad Kemal Hrnjić poljoprivrednici
0 10.11.2023 16:33
likovna kolonija Tomislavgrad
0 21.08.2023 21:42
Odžak Posavsko kolo Mijo Kovačević HKD Napredak
0 15.08.2023 18:01