Više hiljada učesnika na 11. Tuzlanskoj biciklijadi

U organizaciji Biciklističkog kluba Tuzla danas je održana tradicionalna tuzlanska biciklijada koja je privukla više hiljada učesnika.

Najprije je održana Dječija biciklijada u kojoj su uživali najmlađi Tuzlaci i Tuzlanke, a onda je startala Tuzlanska biciklijada ukupne dužine 14 kilometara.

„Broj učesnika iz Tuzle, Tuzlanskog kantona, ali i države konstantno se povećava. Imamo i podršku 15-ak profesionalnih klubova iz Bosne i Hercegovine. Cilj biciklijade, kao i svaki put, je da se družimo, ali i skrenemo pažnju da su nam potrebne nove biciklističke staze. Jasno je da je interesovanje za biciklijadu danas mnogo, mnogo veće nego kada smo kretali prije jedanaest godina“, rekao je Mirsad Jusić, predsjednik Biciklističkog kluba Tuzla i tvorac Tuzlanske biciklijade.

Učesnike i učenice pozdravili su gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić, koji je i sam uzeo učešće u biciklijadi, te Nedžad Malikić iz JKP „Saobraćaj i komunikacije“, čiji su radnici zajedno sa službenicima policije učinili sve da praznik „dvotočkaša“ prođe u najboljem redu.

federalna.ba/AA

biciklijada Tuzla