Održan sastanak predstavnika Vlade KS i IOM-a
(Izvor: Fena/Služba za protokol i press KS)

Održan sastanak predstavnika Vlade KS i IOM-a

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica i posebna povjerenica Vlade KS za pitanje migranata na području KS Alma Tabaković održali su sastanak s predstavnicima Međunarodne organizacije za migracije u Bosni i Hercegovini (IOM).

Ovom prilikom, predstavnici IOM-a Laura Lungarotti i Eugenio Ambrosio informirani su o najznačajnijim detaljima i dalje aktuelne migrantske krize na području Kantona Sarajevo, kao i sa svim aktivnostima koje Vlade KS poduzima kada je u pitanju rješavanje ove problematike.

Prema riječima ministra Katice, bila je ovo prilika da se predstavnici IOM-a upoznaju i s posebnom povjerenicom Tabaković koja će u buduće ostvarivati direktnu i neposrednu saradnju s ovom organizacijom, ali i s drugim agencijama u BiH koje se bave pitanjima migracija. - Vlada KS je ovim imenovanjem još jednom pokazala opredjeljenost da se i dalje, na proaktivan način, bavi rješavanjem problema migrantske krize na području KS.

Povjerenica Tabaković ima dugogodišnje iskustvo po pitanju migracija, koje će implementirati i olakšati rad Vladi i MUP-u KS - rekao je Katica, nakon sastanka.

Poručio je kako je zajednička obaveza i prioritet svih aktera koji učestvuju u rješavanju ove problematike da se brinu, prije svega, za sigurnost svih naših građana, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

federalna.ba/Fena

Kanton Sarajevo Sarajevo Edin Forto Admir Katica IOM migranti migrantska kriza
Kanton Sarajevo koronavirus
0 11.05.2021 11:12
migranti migrantska kriza krijumčarenje migranata Granični prelaz Gradiška Gradiška BiH
0 10.05.2021 18:45