Odgođena današnja utrka FIS Europa kupa na Bjelašnici

Odgođena današnja utrka FIS Europa kupa na Bjelašnici

Utrka FIS Europa kupa na Bjelašnici, koja je trebala danas biti održana, otkazana je zbog vremenskih uslova. 

Na Bjelašnici je danas trebala biti održana super G utrka u okviru FIS Europa kupa, drugog po jačini takmičenja iza Svjetskog kupa u alpskom skijanju. Međutim, uprkos velikim naporima organizatora i dobroj organizaciji, vremenski uslovi danas nisu dozvolili održavanje utrke pa je ona pomjerena za sutra.

Naime, problem je gusta magla koja stvara probleme organizatorima i učesnicima. Najveći problem je slaba vidljivost na startu.

Tako će sutra biti održane obje utrke, a ne po jedna, kako je bilo planirano u propisima FIS-a.

Bh. skijašica u brzim disciplinama, Elvedina Muzaferija, koja će prvi put odmjeriti snage sa međunarodno priznatim takmičarkama na domaćem terenu i učestovati na ovom takmičenju, kazala je medijima da je staza na Bjelašnici ista kao što je bila jučer na svjetskom prvenstvu.

- Mislim da je ovo i za mene jako dobar podsticaj da znam da mi možemo organizirati i daje mi samo još više snage. Ja ću imati broj 33 sutra, jer nisam u top 30 po bodovima, tako da znam da će staza izdržati i da mogu skijati kako znam i da mogu očekivati jako, jako dobar rezultat. Skijanje je na tom nivou da mogu pobijediti ako se sve poklopi, naravno tu ima dosta faktora, ja ću dati sve od sebe da odskijam kako znam, kako skijam na treningu i vidjećemo - kazala je Muzaferija.

Povodom otkazane utrke, Muzaferija je kazala kako će imati vremena da se pripremi za sutra.

- Sutra će biti održane dvije utrke i nadam se da ću se uspjeti dodatno odmoriti i da budem što spremnija za sutra - kazala je.

Dodala je da je svjetsko prvenstvo prošlo jako dobro.  

Na FIS Europa kupu učestvovat će takmičarke iz najelitnijih skijaških nacija: Austrije, Francuske, Italije, Švicarske, Norveške, Njemačke, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država. 

federalna.ba/Fena

skijanje Bjelašnica Elvedina Muzaferija
Elvedina Muzaferija press rezultati
0 29.03.2024 13:02
Elvedina Muzaferija
0 23.03.2024 12:45
Elvedina Muzaferija superveleslalom
0 22.03.2024 10:52
Elvedina Muzaferija superveleslalom
0 22.03.2024 08:06