Od posljedica premlaćivanja u mostarskoj bolnici preminuo Ljubušak
(Izvor: Arhiva)

Od posljedica premlaćivanja u mostarskoj bolnici preminuo Ljubušak

Policijska uprava Ljubuški obaviještena je da je R.V. (49) uslijed zadobivenih ozljeda u Ljubuškom preminuo u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Iz MUP-a ZHK naveli su kako je PU Ljubuški 29. kolovoza u 22.30 sati zaprimila prijavu da je u mjestu Otok u Ljubuškom došlo do narušavanja javnog reda i mira tučnjavom između R.V.(49). i Z.M. (34).

Policijski službenici su odmah po zaprimanju prijave izašli na mjesto događaja te zatekli imenovane osobe. Zbog zadobivenih ozljeda R.V. je prevezen u DZ Ljubuški, a nakon ukazane liječničke pomoći vozilom hitne pomoći prebačen je u SKB Mostar na daljnje liječenje. Osoba Z.M. (34) je lišena slobode i smještena u prostorije za zadržavanje.

Naredni dan u jutarnjim satima, SKB Mostar je obavijestila PU Ljubuški da je R.V. zadobio teške tjelesne ozljede, nakon čega su policijski službenici o svemu izvijestili Kantonalno tužiteljstvo u Širokom Brijegu, a nad Z.M. zaveli kriminalističku obradu.

Policijski službenici PU Ljubuški su protiv Z.M. uputili izvješće Kantonalnom tužiteljstvu zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "teška tjelesna ozljeda".

Također, 7. rujna SKB Mostar obavijestila je PU Ljubuški da je  R.V. uslijed zadobivenih ozljeda preminuo u toj bolnici o čemu su policijski službenici izvijestili dežurnog kantonalnog tužitelja u Širokom Brijegu, nakon čega su Z.M. lišili slobode, te ga ponovno ispitali u svojstvu osumnjičenika zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "teška tjelesna ozljeda sa smrtnom posljedicom".

Osumnjičeni će danas biti predan Kantonalnom tužiteljstvu na daljnje postupanje, a policijski službenici PU Ljubuški će protiv njega uputiti Tužiteljstvu ZHK dopunu Izvješća o počinjenom kaznenom djelu, priopćeno je iz Uprave policije ZHK.     

federalna.ba/Fena

Ljubuški tučnjava
Ljubuški Izviđač Rukomet
0 05.11.2022 22:41
Ljubuški prometna nezgoda
0 21.10.2022 11:32
Ljubuški Stipe Steve Bubalo
0 02.08.2022 18:49