Od 1. maja svi učenici i studenti u Sarajevu imat će pravo na besplatan javni prijevoz

Od 1. maja svi učenici i studenti u Sarajevu imat će pravo na besplatan javni prijevoz

Na prijedlog Ministarstva saobraćaja, Vlada Kantona Sarajevo utvrdila je nova subvencioniranja karti za javni prijevoz, a na osnovu koje će svi učenici i studenti od 1. maja imati besplatan javni prevoz.

- Svi učenici i studenti moći će besplatno koristiti javni prevoz i vjerujemo da će ova odluka doprinijeti i boljim rezultatima mladih, ali i kućnim budžetima. Do sada smo uradili velike promjene u cijenama karti i nastavit ćemo pronalaziti i donositi nova rješenja u interesu građana - istakao je ministar saobraćaja Adnan Šteta.

Ovom odlukom Sarajevo će biti jedini grad u regiji koji ima besplatni javni prevoz za sve učenike i studente.

- Od 2019. godine realizirane su značajne pogodnosti za razne kategorije korisnika, kojima je prevoz jeftiniji, pomogli smo da putnici ne osjete nikakva poskupljenja, uveli elektronske karte i radimo na izmjeni tarifnog sistema - dodao je ministar Šteta.

Izrazio je uvjerenje da će Sarajevo biti primjer svim gradovima u državi i regiji kada su u pitanju cijene karte, subvencioniranja i besplatne pogodnosti za građane, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

federalna.ba/Fena

 

Adnan Šteta prijevoz učenika javni prijevoz Sarajevo Kanton Sarajevo
Sarajevo Muftije Mostara i Hercegovine
0 29.09.2023 18:06
Gradsko vijeće Sarajevo Gradsko vijeće Sarajevo Dragan Stevanović
0 27.09.2023 17:40
Kanton Sarajevo Opsada Sarajeva Naida Hota-Muminović
0 25.09.2023 20:44
Široki Brijeg Sarajevo fudbal
0 22.09.2023 22:24