Obustavljen postupak protiv HNS-a za utakmicu s Armenijom
(Izvor: AA)

Obustavljen postupak protiv HNS-a za utakmicu s Armenijom

Disciplinska komisija Evropske nogometne federacije (UEFA) donijela je odluku o obustavljanju disciplinskog postupka protiv Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) za ponašanje navijača na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine Armenija – Hrvatska.

Nakon utakmice u Erevanu, prema prijavi delegata pokrenut je disciplinski postupak protiv HNS-a zbog ponašanja navijača.

Nakon iscrpnog očitovanja Hrvatskog nogometnog saveza, Disciplinska komisija UEFA-e je na sjednici održanoj 28. septembra obustavila disciplinski postupak, priopćio je HNS na stranici hns.family.

"Naravno, raduje nas ovakva odluka UEFA-ine Disciplinske komisije jer smatramo da smo kroz svoje detaljno očitovanje dokazali da Hrvatski nogometni savez nije odgovoran za nerede na stadionu u Erevanu odnosno da ne postoje dokazi da su u tim neredima sudjelovali hrvatski navijači. Zahvaljujem pravnom timu koji je pripremio izvrsno očitovanje te našem odjelu sigurnosti koji je kvalitetno pripremio utakmicu i priložio važne dokaze tijekom ovog postupka", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Hrvatski nogometni savez još iščekuje odluku Disciplinske komisije UEFA-e po pitanju utakmice Hrvatska - Latvija odigrane u Rijeci, a za koju je HNS prijavljen zbog rasizma i diskriminacije, priopćeno je.

federalna.ba/AA
UEFA HNS disciplinski postupak