Nove "Kamiondžije" u programu Federalne televizije

Od ponedjeljka do četvrtka, u terminu od 21 sat, u programu Federalne televizije možete pratiti seriju Kamiondžije d.o.o. 
U dvadeset nastavka, vječita priča kamiondžija, u novoj seriji prepuštena je Žići i Baji, koji nas na svojim vožnjama podsjećaju na, često zaboravljene, naklonost i odanost. Komedija po žanru, serija je svojevrsni omaž Kamiondžijama iz sedamdestih godina. Ipak, postoji jasna razlika između dvije serije. Novu seriju s podjednakim interesovanjem mogu da prate kako ljubitelji prethodnih serijala, tako i nova publika, koja nije opterećena dogodovštinama Paje i Jareta, jer može da se poistovjeti sa novim glavnim likovima, koji postavljeni u kontekst ovog vremena, postaju originalni junaci današnjice.

Serija počinje slučajnim susretom Žiće, bivšeg šofera, a potom bibliotekara u maloj seoskoj školi u okolini Uba, i Baje, vozača autobusa u gradskom saobraćajnom preduzeću u Ubu. Taj susret će u potpunosti izmijeniti njihove živote. 
Pošto su obojica ostali bez posla, oni su, gledajući reprizu serije Kamiondžije sa popularnima Čkaljom i Pavlom Vujsićem, odlučili da kupe kamion i osnuju firmu za prijevoz robe.

Tokom zajedničkog rada, Baja i Žića prolaze kroz niz zanimljivih i duhovitih, a društveno aktuelnih avantura, tokom kojih gledaoci mogu da se upoznaju sa raznim sudbinama običnih, takozvanih malih ljudi koji žive u provinciji i koji svoju svakodnevicu provode na sasvim drugi način, u odnosu na brzi život u uzavrelim gradskim sredinama. 

Žiću glumi Tihomir Stanić, a Baju - Nenad Jezdić. U brojnoj glumačkoj ekipi, između ostalih, su i Branislav Zeremski, Danina Jeftić, Paulina Manov, Jelena Stupljanin, Iva Ilinčić, Bojan Dimitrijević, Nebojša Ilić, Marko Gvero...
Scenarij: Gordan Mihić
Režija: Filip Čolović

Željko Komšić Gerhard Marchl Hannes Swoboda
0 19.10.2021 20:49
Celtic Ferencvaroš Evropska liga Europska liga
0 19.10.2021 19:14
Bugarska koronavirus
0 19.10.2021 18:52