Nova značajna nagrada za Alfa Romeo u Njemačkoj
(Izvor: carscoops.com)

Nova značajna nagrada za Alfa Romeo u Njemačkoj

Čitaoci magazina AUTO BILD su visoko ocijenili Alfa Romeo stil.

U najnovijem istraživanju „Najbolji brendovi u svim klasama“, odabrali su Alfa Romeo kao najljepši automobil u tri kategorije. U kategoriji kompaktnih automobila, koja obuhvata model Alfa Romeo Giulietta. Zatim u kategoriji „Middle Class“ (srednjih vozila), u kojoj je Alfa Romeo Giulia bila pobjednica. I konačno, u kategoriji srednjih SUV-ova, gde je Alfa Romeo predstavljao model Stelvio. Alfa Romeo Giulia i Alfa Romeo Stelvio su proslavili svoju čak petu pobjedu u klasi zaredom u okviru AUTO BILD studije o odlukama o kupovini.

Dizajn sva tri pobjednička modela, koji su već osvojili brojne međunarodne nagrade, kreiran je u Alfa Romeo Centro Stile, tradicionalnom i inspirativnom centru koji je takođe nedavno postao sjedište brenda, gde Alfa Romeo tim blisko sarađuje sa dizajnerima koji su stvorili, i nastavljaju da stvaraju, modele koji su ušli u historiju automobilizma. Lepota i dinamičnost uvijek su bile ono zbog čega se svaka kreacija italijanskog brenda isticala, a osvajanje „Nagrade za najbolji brend“ u Njemačkoj dodatno obogaćuje već pozamašnu kolekciju trofeja koji je donio kući u Italiju tokom posljednjih nekoliko godina.

Alfa Romeo Giulietta dobila je dizajnersku nagradu „autonis“ od časopisa AUTO, MOTOR UND SPORT i „Trofej za dizajn“ od časopisa AUTO ZEITUNG, između ostalih. Dizajn modela Alfa Romeo Giulia osvojio je, pored ostalog, nagradu „Red Dot“ u Njemačkoj, i nagradu „Compasso d'Oro“, jedno od najprestižnijih priznanja širom svijeta. Alfa Romeo Stelvio, prvi SUV brenda, takođe je pobjedio na takmičenju „autonis“ koje je organizovao časopis AUTO, MOTOR UND SPORT. Verzije modela koje su takođe osvojile najviše nagrada za tehnologiju, zadovoljstvo pri vožnji i inovacije su Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio i Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Standardni top modeli obje te serije dio su lige super sportskih automobila, zahvaljujući snazi V6 biturbo benzinskog motora sa 510 KS.

U okviru studije „Najbolji brendovi u svim klasama“, sprovedene po deseti put, AUTO BILD je pitao čitaoce da ocjene najpoznatije brendove iz različitih industrija. Najvažniji kriterijumi za kupovinu automobila, uključujući i dizajn, podjeljeni su na dijelove. U auto-moto sektoru, 37 brendova iz 14 segmenata je bilo u izboru, od najmanjeg automobila do SUV-ova. Ukupno je učestvovalo više od 60.000 čitalaca.

federalna.ba/B92.net

Alfa Romeo Alfa Romeo Giulia Alfa Romeo Stelvio Alfa Romeo Giulietta auto motor und sport nagrada
BiH Srebrenica Nino Ćatić nagrada nagradni konkurs Hajra Ćatić Biti novinar novinar novinari novinarstvo
0 14.06.2021 23:21
Jezero nagrada radio Federalni radio Radio Federacije BiH Otvoreni program
0 02.06.2021 16:57
Torino Alfa Romeo Alfa Romeo Giulia Carabinieri Italija Stellantis
0 25.05.2021 13:32
Dua Lipa nagrada Brit
0 12.05.2021 09:03
Alfa Romeo Alfa Romeo Giulietta Alfa Romeo Giulietta Finale Edizione Australija
0 06.05.2021 16:04