Nova voštana figura Davida Bowieja u Madame Tussauds muzeju

Nova voštana figura Davida Bowieja u Madame Tussauds muzeju

U Muzeju voštanih figura "Madame Tussauds" u Londonu nedavno je predstavljena nova statua Davida Bowieja, legendarnog pjevača, muzičara i kompozitora. To je druga figura sa njegovim likom u tom muzeju, prva potiče iz 1983. godine.

Atraktivnu zonu muzičkih festivala u tom muzeju sada krasi i statua Davida Bowieja kao Ziggy Stardusta, njegovog alter ega, svemirske rok zvijezde. Svoju prvu figuru u Muzeju "Madame Tussauds" dobio je 1983.godine. Prema Bowiejevom oficijelnom internet siteu figura je zasnovana na fotografiji koju je napravio Masayoshi Sukita u New Yorku u februaru 1973.godine.

„Da bismo proslavili zonu muzičkih festivala u Muzeju, otkrivamo potpuno novu figuru velike zvijezde, Davida Bowieja, u trenutku kada obilježavamo 75 godina od njegovog rođenja. David Bowie kao Ziggy Stardust prevazilazi sve generacije i različite muzičke žanrove, a mi smo ponosni što smo imali mali udio u čuvanju njegovog jedinstvenog naslijeđa živim i za potomke", rekao je Tim Waters, generalni direktor Muzeja Madame Tussauds.

„Tijesno smo sarađivali sa njegovom fondacijom da bismo kreirali baš ovakvu figuru, od odijela do različitih boja. Bilo je potrebno 8 do 9 mjeseci da se ona napravi od prvih nacrta pa do detalja, kao što su boja kose i kože, i kako da sve to spojimo na najbolji mogući način", istakao je Tim Waters, generalni direktor Muzeja Madame Tussauds.

Nova figura u tom muzeju nalazi se u zoni muzičkih festivala, uz Bowieja tu su i replike Ariane Grande, Rihanne, Mylie Cyrus, Justina Biebera, Lady Gage, Beyonce, Amy Whitehouse, Eda Sheerana i Jimmy Hendrixa. Bowie je preminuo od posljedica raka prije šest godina.

federalna.ba/rts.rs

Madame Tussauds David Bowie
David Bowie
0 04.01.2022 18:40
Madame Tussauds
0 18.10.2021 20:10