Nova domaća humoristička serija

Federalna televizija vikendom u 20:20h započinje emitiranje domaće igrane serije „Tender“ snimane u produkciji BH Content Lab platforme BH Telecoma. 
Serija od 24 epizode nastala je prema ideji i scenariju Srđana Vuletića, dok režiju potpisuju Amra Mehić, Neven Samardžić, Alen Šimić. 

Priča je to o tri čovjeka različitih nacionalnih, političkih i životnih stavova, koji čine novoizabranu Komisiju za sprovođenje javnih nabavki. Međutim, ono što ih spaja jače je od svih njihovih razlika - želja da se brzo obogate. U to ime, oni lažu, petljaju, potkupljuju, ulizuju se šefovima. Uz to, tu su i uposlenici administracije koji imaju svoje privatne probleme - hektičan ili nikakav emotivni život, manjak samopouzdanja i socijalne inteligencije koji često staju na put ovoj komisiji. Pritom, niko nije imun na ljubav, pa tako ni uposlenici Agencije. Komisija i administracija kreiraju čudan spoj pun ljubavi i mržnje, prijateljstva i neprijateljstva koji svakodnevno poprima novi oblik u kontaktu sa klijentima Agencije. A Agencija za zajedničke državne nabavke je, naravno, magnet za varalice, lupeže i vucibatine svih vrsta i boja.

U glavnim ulogama su Tarik Džinić, Robert Krajinović, Aida Bukva, Anja Kraljević, Igor Skvarica, Branko Janković, Anđela Kusić, Dražen Pavlović, Edin Avdagić, Nadine Mičić.