Nogometaši BiH večeras protiv Engleske
(Izvor: Fena/NSBiH)

Nogometaši BiH večeras protiv Engleske

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Newcastleu igrat prijateljski susret sa selekcijom Engleske.

Bit će to debi na klupi novog selektora Sergeja Barbareza, ali i veliki broj novih reprezentativaca. Od posljednjeg meča reprezentacije nekoliko igrača se oprostilo od dresa sa državnim grbom, pozvano je nekoliko debitanata tako da će meč sa jednom od najboljih svjetskih selekcija biti dobra prilika da vidimo gdje se u ovom trenutku nalazi reprezentacija BiH.

Reprezentativci BiH od srijede su se pripemali u Sarajevu, a dan uoči utakmice u Newcastleu je održana konferencija za novinare na kojoj su se obratili kapiten Edin Džeko i član stručnog štaba Ninoslav Milenković umjesto selektora Barbarez koji se uoči puta za Englesku nije dobro osjećao te je ostao u Sarajevu. Ekipi u Engleskoj će se priključiti naknadno. 

- Probali smo da se što bolje pripremimo za ovo malo vremena koje smo imali do utakmice. Dosta smo analizirali i međusobno razgovarali. Probaćemo da se prikažemo u najboljem mogućem svijetlu i da pokušamo da ispunimo sve taktičke zamisli koje smo sebi zacrtali. Svi igrači koji su u reprezentaciji su tu sa razlogom, bez obzira na njihove godine. Vjerujemo u projekat i sve nas koji činimo ovu reprezentaciju - rekao je Milenković.

Edin Džeko izazvao je veliku pažnju domaćih medija s obzirom na to da je sa dosta uspjeha nastupao u Engleskoj za redove Manchester Cityja.

- Ovo je jedna nova reprezentacija sa mnogo mladih igrača i svima je potrebno dati određeno vrijeme. Nije lako igrati protiv Engleske u Engleskoj i Italije u Italiji. Treba biti realan i reći da su to reprezentacije koje su favoriti za osvajanje Evropskog prvenstva. Za nas je najvažnije da se igrači upoznaju sa načinom rada novog selektora i stručnog štaba, da se to dovede na jedan zadovoljavajući nivo. I sada kada imam 38 godina, a i ranije, za mene je igranje za reprezentaciju veliki ponos i san. Dok sam potreban selektoru i stručnom štabu, ja sam tu - kazao je Džeko.

Utakmica Engleska - Bosna i Hercegovina igra se od 20.45 sati na stadionu St James Park.

federalna.ba/Fena

Fudbalska reprezentacija BiH
Fudbalska reprezentacija BiH Engleska
0 02.06.2024 11:09
Madžid Šošić HNK Hajduk Fudbalska reprezentacija BiH
0 24.05.2024 13:58
David Vuković FK Borac odbio Fudbalska reprezentacija BiH
0 24.05.2024 11:55
reprezentacija BiH Fudbalska reprezentacija BiH Miralem Pjanić
0 04.05.2024 13:05
Sergej Barbarez Nogometni savez BiH Fudbalski savez BiH Fudbalska reprezentacija BiH
0 19.04.2024 18:15