Nikšić: Potpisima želimo demonstrirati da imamo parlamentarnu većinu
(Izvor: Fena)

Nikšić: Potpisima želimo demonstrirati da imamo parlamentarnu većinu

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić danas je u sjedištu te stranke komentirao proces formiranja vlasti na federalnom nivou, te izrazio očekivanje da će uskoro biti zakazana sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH na kojoj bi trebali biti imenovati predsjednik i potpredsjednici Federacije BiH.

"Kada su u pitanju potpisi u kojima smo već govorili to vode šefovi klubova deklarisane parlamentarne većine i neki je rok da to bude do četvrtka prikupljeno. Prikupljanje potpisa je obaveza koju su preduzeli članice parlamentarne većine, šefovi klubova, pa ćemo vidjeti ko će izvršiti svoju obavezu ili eventualno ako neko neće",  kazao Nikšić.

Dodaje da se potpisima želi demonstrirati postojanje parlamentarne većine s kojom treba biti izabrano  rukovodstvo Federacije BiH.

"Želimo da primijenimo Vladu FBiH, a naravno da ćemo o tome informisati i one, u slučaju blokade, koji imaju jedini alat da deblokiraju tu situaciju, a to su predstavnici međunarodne zajednice. Dakle, ne prikupljaju se potpisi da bi se njima uputili nego da bi se prezentirali rukovodstvu Federacije BiH, a svakako da će o tome biti informisani predstavnici međunarodne zajednice", naglasio je Nikšić.

federalna.ba/Fena

SDP BiH
SDP SDP BiH Rezolucija o genocidu u Srebrenici rezolucija o Srebrenici
0 23.05.2024 21:22
HDZ BIH SDP BiH Dragan Čović Nermin Nikšić
0 18.04.2024 18:45
SDP BiH SDP izmjene Izbornog zakona Izborni zakon Izborni zakon BiH
0 26.03.2024 19:07
SDP SDP BiH Novi Grad Novi Grad Sarajevo
0 03.03.2024 19:44