Neki članovi HNS-a imali primjedbu na potporu kandidaturi Refika Lende

O zaključcima i deklaraciji donesenima na izbornom saboru Hrvatskoga narodnog sabora raspravljalo se danas na sjednici toga tijela u Mostaru. Premda se trebalo konstituirati Glavno vijeće HNS-a, odnosno njegov predsjednik, zaključeno je kako će proces biti završen u sljedećih dvadesetak dana, kada pristignu prijedlozi svih stranaka koje participiraju u radu HNS-a. 

Govorilo se i o aktualnoj političkoj situaciji u zemlji s posebnim osvrtom na formiranje vlasti na razini FBiH, a neki od članova HNS-a su, doznajemo, imali primjedbu na potporu HNS-a kandidaturi Refika Lende za potpredsjednika Federacije BiH.

„Znajući da se protiv tog čovjeka vodi puno procesa, koji je osumnjičen za puno nekih nedjela koji su se desili u Središnjoj Bosni kao zapovjednik na tom području - po meni je to prst u oko svim hrvatskim braniteljima, hrvatskom narodu, a posebno hrvatskom narodu koji živi u Srednjoj Bosni. Dobio sam odgovor da su oni morali tako glasati zato što je to bilo glasanje u paketu“, kazao je Pero Previšić, predsjednik Čapljinske neovisne stranke.

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović istaknuo je kako je njegova stranka podržala izbor rukovodstva Federacije jer to sve proizlazi iz Kluba naroda: „Kako se cijelo vrijeme zalažemo za legitimitet, onda smo na tragu toga i podržali izbor rukovodstva Federacije. Ali nije mi situacija ni kristalno jasna, niti situacija odgađanja sastanka oko dogovora oko predsjednika Federacije. Nije po meni uopće bitno tko saziva ako želite dogovor“.

federalna.ba

HNS Refik Lendo