'Ne mogu pobijediti F1 Spačekom': Nazire li se Hadžibegićeva smjena
(Izvor: AA)

'Ne mogu pobijediti F1 Spačekom': Nazire li se Hadžibegićeva smjena

Reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz od Luksemburga rezultatom 0-2 u utakmici odigranoj u Zenici u utorak. Ovaj poraz predstavljao je veliko iznenađenje jer je BiH do tada redovno pobjeđivala Luksemburg bez većih poteškoća.

Najbolji igrač Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, je komentirao: "Kako smo igrali, tako smo i zaslužili."

Ovo je već treći uzastopni poraz za najbolje nogometaše BiH, a još gore je što nisu postigli ni jedan gol u tim utakmicama.

U prva četiri kola kvalifikacija, osvojili su samo tri boda od mogućih 12. Sada imaju samo teoretske šanse za plasman na Europsko prvenstvo, koje će tražiti u septembru u utakmicama protiv Lihtenštajna i Islanda.

Nakon utakmice u Zenici, trener Hadžibegić je preuzeo veći dio odgovornosti za poraz, ali je neizravno naglasio da nije jedini krivac. "Ne mogu Formulu 1 pobijediti Spačekom", rekao je Hadžibegić novinarima. Također je izjavio da je spreman nastaviti borbu, ali i podnijeti ostavku ako će to pomoći oporavku stanja u reprezentaciji.

Predsjednik Nogometnog saveza BiH, Vico Zeljković, najavio je da će biti velikih promjena nakon poraza od Luksemburga. "Trebamo analizirati gdje smo griješili i donijeti odluke koje će nas vratiti na pravi put", napisao je Zeljković na društvenim mrežama, otvarajući prostor za nagađanja o budućim potezima.

"Očekujemo da sam selektor podnese ostavku. Ako to ne učini, Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH će to učiniti. Ovo je sramota. Potpuni debakl. Nema šanse da Hadžibegić ostane", izjavio je utjecajni član Izvršnog odbora NS BiH koji je želio ostati anoniman za portal sportski.ba.

Ako bude smijenjen ili podnese ostavku, Hadžibegić će imati rekordno kratak mandat kao selektor nogometne reprezentacije BiH jer je imenovan na tu poziciju tek u januaru ove godine. Prethodno je već bio selektor 1999. godine, ali nije postigao posebne uspjehe jer je bio na toj poziciji manje od osam mjeseci te je zabilježio samo dvije pobjede u sedam utakmica koje je vodio.

federalna.ba

Faruk Hadžibegić debakl reprezentacija BiH
Sergej Barbarez reprezentacija BiH
0 29.05.2024 14:21
reprezentacija BiH Teakwondo Beograd Evropsko prvenstvo
0 09.05.2024 09:51
reprezentacija BiH Fudbalska reprezentacija BiH Miralem Pjanić
0 04.05.2024 13:05
Denis Huseinbašić reprezentacija BiH Ukrajina baraž
0 19.03.2024 09:22
fudbal reprezentacija BiH Ukrajina
0 18.03.2024 21:16